Her får du en opskrift på en lækker og syrlig citroncreme, der kan bruges som kagecreme eller oven på scones, cupcakes, muffins, tærte eller kage.
Opskrift på lemoncurd
Hjemmelavet lemon curd.
Her får du en opskrift på en lækker og syrlig citroncreme, der kan bruges som kagecreme eller oven på scones, cupcakes, muffins, tærte eller kage.
Antal: Glas
Lemoncurd
Her får du en opskrift på en lækker og syrlig citroncreme, der kan bruges som kagecreme eller oven på scones, cupcakes, muffins, tærte eller kage.
Ingredienser
- 3 stk. Citroner kun saften
- 200 gram Sukker
- 2 stk. Æg
- 75 gram Usaltet smør
- 1 stk. Citron kun skallen fra 1 usprøjtet/økologisk citron
Sådan gør du
- Riv skallen af 1 citron. Brug et lille rivejern og pas på med ikke at få det hvide med, det er bittert. Gem det til senere.
- Pres saften fra de tre citroner i en gryde. Tilsæt sukker og æg til gryden.
- Rør æggene ud i citronsaften og sukkeret.
- Skær smørret i tern og kom det i gryden.
- Tænd for varmen, jeg havde den på 7 ud af 14.
- Nu skal der piskes hele tiden og husk at komme ud i kanten, så du undgår "røræg". Brug en dejskraber til det, så du kommer helt ud.
- Nu handler det om at få temperaturen op mellem 80-82 grader celsius (ikke over, så skiller den).
- Kom citronskallen i og rør godt rundt.
- En curd skal trække sig sammen når man har pisket den.
- Kom den i et skoldet patentglas og sæt den på køl.
- Så sætter den sig og bliver klar til brug.