ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Lemoncurd

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 3. marts 2021
Her får du en opskrift på en lækker og syrlig citroncreme, der kan bruges som kagecreme eller oven på scones, cupcakes, muffins, tærte eller kage.

Hjemmelavet lemon curd.

Her får du en opskrift på en lækker og syrlig citroncreme, der kan bruges som kagecreme eller oven på scones, cupcakes, muffins, tærte eller kage.

Hjemmelavet lemon curd(


Antal: 1 Glas

Lemoncurd

Her får du en opskrift på en lækker og syrlig citroncreme, der kan bruges som kagecreme eller oven på scones, cupcakes, muffins, tærte eller kage.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Sødt
Køkken: Britisk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 3 stk. Citroner kun saften
  • 200 gram Sukker
  • 2 stk. Æg
  • 75 gram Usaltet smør
  • 1 stk. Citron kun skallen fra 1 usprøjtet/økologisk citron

Sådan gør du

  • Riv skallen af 1 citron. Brug et lille rivejern og pas på med ikke at få det hvide med, det er bittert. Gem det til senere.
  • Pres saften fra de tre citroner i en gryde. Tilsæt sukker og æg til gryden.
  • Rør æggene ud i citronsaften og sukkeret.
  • Skær smørret i tern og kom det i gryden.
  • Tænd for varmen, jeg havde den på 7 ud af 14.
  • Nu skal der piskes hele tiden og husk at komme ud i kanten, så du undgår "røræg". Brug en dejskraber til det, så du kommer helt ud.
  • Nu handler det om at få temperaturen op mellem 80-82 grader celsius (ikke over, så skiller den).
  • Kom citronskallen i og rør godt rundt.
  • En curd skal trække sig sammen når man har pisket den.
  • Kom den i et skoldet patentglas og sæt den på køl.
  • Så sætter den sig og bliver klar til brug.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.