
Opskrift på lammeshawarma
Lammeshawarma er en lækker og aromatisk ret, der bringer smagen af Mellemøsten direkte til dit køkken. Selvom den traditionelle tilberedningsmetode kræver et lodret spid og en speciel gasovn, kan du opnå en lignende smagsoplevelse derhjemme ved at marinere en lammekølle med en kompleks blanding af krydderier, der trækker dybt ind i kødet. Efter en langsom stegning i ovnen bliver kødet mørt og saftigt, perfekt til at skære i tynde strimler og servere i et ristet pitabrød med frisk israeli-salat, en krydret tomatsalsa, og et drys af hakket løg og persille. Denne opskrift er ideel til en hyggelig middag med venner eller familie, hvor du kan imponere med en autentisk smag af Mellemøsten.

Lammeshawarma
Ingredients
Lammeshawarma
- 2500-3000 Gram Lammekølle med ben
- 10 Gram Peberkorn sorte peberkorn
- 5 stk Hele nelliker
- 3 Gram Kardemommekapsel
- 2 Gram Bukkehornsfrø
- 5 Gram Fennikelfrø
- 15 Gram Spidskommen
- 1 stk Stjerneanis
- ½ stk Kanelstang
- ½ stk Muskatnød revet
- 3 Gram Ingefær Tørret og stødt
- 15 Gram Paprika edelsüss
- 15 Gram Sumak
- 10 Gram Havsalt
- 25 Gram Frisk ingefær revet
- 3 Fed Hvidløg knust
- 40 Gram Koriander stilke og blade – hakket
- 50 Milliliter Citronsaft
- 125 Milliliter Jordnøddeolie
Salsa:
- 120 Gram Tomater Grofthakkede tomater fra dåse
- 20 Gram Harissa
- 20 Gram Tomatpure
- 15 Milliliter Olivenolie
- Salt og Peber efter smag
Løgblanding:
- 1 stk Løg finthakket
- 15 Gram Persille Frisk – finthakket
- 5 Gram Sumak
Israeli salat:
- 2 stk Agurk skåret i små tern
- 3 Tomater skåret i små tern
- 15 Milliliter Citronsaft
- 15 Milliliter Olivenolie
- 10 Gram frisk persille finthakket
- 1 Fed Hvidløg finthakket
- Salt og Peber efter smag
Til servering:
- Pitabrød
- Lammekød Strimler af lammekød
- Koncentreret stegesaft fra lammekøllen
Instructions
Lammeshawarma
- Tørrist de tørrede krydderier (peberkorn til og med kanel) ved middelhøj varme til de dufter uden at lugte brændt.
- Tilsæt muskatnød, ingefær og paprika, og varm igennem i nogle sekunder, før du kværner blandingen til et fint pulver.
- Bland krydderipulveret med de øvrige ingredienser til en marinade.
- Skær 1,5 cm dybe snit i lammekøllen, gnid marinaden ind i kødet, og lad det trække natten over i køleskabet.
- Forvarm ovnen til 170°C, og steg lammekøllen i en stegeso eller bradepande i 4,5 timer til kødet er mørt.
- Lad kødet hvile i 10 minutter, skær det i strimler, og server i pitabrød med tilbehør.
Salsa og tilberedning
- Lav en salsa med 120 g grofthakkede tomater fra dåse, 20 g harissa, 20 g tomatpure, 15 ml olivenolie, samt salt og peber
- Bland hakket løg med persille og et drys sumak
- Lav en israeli salat med agurk og tomat
- Kom salsaen i bunden af pitabrødet, så strimler af lammekødet med lidt koncentreret stegesaft, kom løgblandingen ovenpå kødet og slut af med salaten.
- Spis pitaen med fingrende.
Notes






