x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Lammegryderet med kartofler & rosmarin (bålmad)

FORLAGET TURBINE | 2. juli 2021

Bålmad og simremad passer godt sammen. Her får lammekødet en tur i gryden sammen med rodfrugter og mørk øl. Lækker one-pot ret over bål.

Vi har opskriften fra bogen: “Brændende kærlighed – Lette og lækre bålretter“, hvor forfatteren Jakob Nusbaum skriver følgende om opskriften:

Simremad over bålet er nemt og lækkert. Når man først har snittet grønsagerne og kommet det hele i gryden, kan man slappe af ved bålet og nyde et glas mørkt øl, eller hvad man nu føler for. Jeg kan godt lide at komme kartoflerne direkte i retten, så de får smagen af de andre ingredienser. Og så behøver du kun at bruge én gryde. Win-win.”


Lammegryderet med kartofler & rosmarin (bålmad)

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Forlaget Turbine

Ingredienser

Lammegryderet med kartofler & rosmarin

  • 600 gram Lammekød i tern skåret af lammebov eller kølle
  • 3 stk. Løg i kvarte
  • 5 clove Hvidløg hakkede
  • 4 stk. Pastinak i skiver
  • 4 stk. Gulerødder i skiver
  • 0.5 stk. Knoldselleri i tern
  • 500 gram Kartofler små, vaskede, halverede og med skræl
  • 0.25 tsk. Spidskommen stødt
  • 1.5 tsk. Røget paprika
  • 1 liter fond lamme- eller oksefond
  • 330 milliliter Øl mørk
  • 4 stk. Rosmarinkviste
  • 1.5 deciliter Piskefløde
  • Olivenolie til stegning
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Svits lammekødet i en gryde med olivenolie, og tag det op. Svits løg og hvidløg i et par minutter, og kom så resten af grønsagerne, de hele kartofler samt krydderierne i, og svits i 3-4 minutter. Tilsæt lammekød, fond, øl og rosmarin, og lad retten simre i minimum 30 minutter. Hæld fløden i, kog op, og smag til med salt og peber. Når kartoflerne er møre, og retten har den rette smag, kan den serveres.

Noter

Tip: Hvis saucen ønskes tykkere, kan du lave en melblanding af 2 spsk. hvedemel og 1 dl vand. Kom lidt af melblandingen i retten, og bring den til kogepunktet. Tilføj mere, hvis den ikke er tyk nok.

Om forfatteren


Forlaget Turbine udgiver mange spændende kogebøger. Nogle af opskrifterne fra bøgerne deler vi her.

 Brændende kærlighed

Bogen kan købes her.