Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Lammegryderet med kartofler & rosmarin (bålmad)

Forlaget Turbine

Forlaget Turbine udgiver mange spændende kogebøger. Nogle af opskrifterne fra bøgerne deler vi her.

2. juli 2021
Lækker one-pot ret over bål. Bålmad og simremad passer godt sammen. Her får lammekødet en tur i gryden sammen med rodfrugter og mørk øl.

Opskrift på lammegryderet med kartofler & rosmarin (bålmad)

Bålmad og simremad passer godt sammen. Her får lammekødet en tur i gryden sammen med rodfrugter og mørk øl. Lækker one-pot ret over bål.

Vi har opskriften fra bogen: “Brændende kærlighed – Lette og lækre bålretter“, hvor forfatteren Jakob Nusbaum skriver følgende om opskriften:

Simremad over bålet er nemt og lækkert. Når man først har snittet grønsagerne og kommet det hele i gryden, kan man slappe af ved bålet og nyde et glas mørkt øl, eller hvad man nu føler for. Jeg kan godt lide at komme kartoflerne direkte i retten, så de får smagen af de andre ingredienser. Og så behøver du kun at bruge én gryde. Win-win.”


Antal: 4 personer

Lammegryderet med kartofler & rosmarin (bålmad)

Lækker one-pot ret over bål. Bålmad og simremad passer godt sammen. Her får lammekødet en tur i gryden sammen med rodfrugter og mørk øl.
Forfatter: Forlaget Turbine
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 35 minutter

Ingredienser

Lammegryderet med kartofler & rosmarin

  • 600 gram Lammekød i tern skåret af lammebov eller kølle
  • 3 stk. Løg i kvarte
  • 5 fed Hvidløg hakkede
  • 4 stk. Pastinak i skiver
  • 4 stk. Gulerødder i skiver
  • 0.5 stk. Knoldselleri i tern
  • 500 gram Kartofler små, vaskede, halverede og med skræl
  • 0.25 tsk. Spidskommen stødt
  • 1.5 tsk. Røget paprika
  • 1 liter fond lamme- eller oksefond
  • 330 milliliter Øl mørk
  • 4 stk. Rosmarinkviste
  • 1.5 deciliter Piskefløde
  • Olivenolie til stegning
  • Salt og Peber

Sådan gør du

  • Svits lammekødet i en gryde med olivenolie, og tag det op.
  • Svits løg og hvidløg i et par minutter, og kom så resten af grønsagerne, de hele kartofler samt krydderierne i, og svits i 3-4 minutter.
  • Tilsæt lammekød, fond, øl og rosmarin, og lad retten simre i minimum 30 minutter.
  • Hæld fløden i, kog op, og smag til med salt og peber.
  • Når kartoflerne er møre, og retten har den rette smag, kan den serveres.

Noter

Tip: Hvis saucen ønskes tykkere, kan du lave en melblanding af 2 spsk. hvedemel og 1 dl vand. Kom lidt af melblandingen i retten, og bring den til kogepunktet. Tilføj mere, hvis den ikke er tyk nok.