Opskrift på laktosefri spinatlakseroulade
Vi fejrede nytårsaften sammen med en håndfuld vennepar fra vores vej, og vi aftalte at lave et tapas-sammenskudsgilde. Det plejer at være ret nemt at tilgå den slags, men jeg følte mig alligevel lidt på udebane.
Min nabo er nemlig laktoseintolerant, så jeg skulle pludselig til at tænke i alternativer. Heldigvis er jeg vild med en god udfordring og at eksperimentere!
Det blev til en helt klassisk – og selvfølgelig laktosefri – lakseroulade med spinat, som vi fik til forret.

Laktosefri spinatlakseroulade
Ingredients
Spinatbund
- 400 gram Spinat fra frost - optøet
- 2 Æggeblommer
- 50 gram Mælk laktosefri
- 0.5 tsk. Salt
- Peber fra kværn
- 2 æggehvider
Fyld
- 200 gram Flødeost laktosefri - jeg brugte en naturel
- 1 spsk. Citronsaft
- Salt og Peber fra kværn - til smag
- 1 Rød peberfrugt i små tern
- 450 gram Røget laks
Servering
- Creme Fraiche laktosefri
- Salt og Peber fra kværn - til smag
- Citronsaft
- Dild finthakket
Instructions
Spinatbund
- Pres den optøede spinat godt med hænderne, så den drænes for væske.
- Kom spinat, æggeblomme, mælk og salt og peber i en skål og rør det sammen.
- Kom æggehviderne i en anden skål og pisk dem helt stive.
- Vend først et par spiseskeer af de luftige æggehvider i spinatblandingen.
- Tilføj herefter resten af æggehviderne.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade og fordel spinatblandingen herpå.
- Sæt pladen i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft.
- Lad spinatbunden bage i cirka et kvarter. Den skal blive lidt gylden at se på.
- Tag den færdigbagte spinatbund ud af ovnen.
- Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og vend spinatbunden ud herpå.
- Lad spinatbunden afkøle lidt og fjern herefter det øverste stykke bagepapir fra bunden.
Fyld
- Kom flødeosten i en skål og rør det sammen med citronen.
- Smag til med salt og peber.
- Fordel det på den afkølede spinatbund. Den ene ende (på den korte led) skal stå fri for fyld med cirka 5 centimeter.
- Læg skiver af laks ovenpå, så det dækker flødeosten.
- Rul nu rouladen sammen på den korte led. Start fra siden, hvor fyldet går helt ud til kanten og rul mod den side, der har 5 centimeters "fri" kant.
- Rul til sidst lakserouladen stramt ind i film og læg den på køl. Her skal den ligge i minimum en time, så den når at sætte sig. Derfor kan den også sagtens laves dagen forinden.
Servering
- Smag creme fraichen til med salt, peber, citronsaft og dild og anret dressingen i en skål.
- Pak lakserouladen ud af husholdningsfilmen og læg den på et skærebræt.
- Skær rouladen ud skiver i passende størrelse. Et par centimeters tykkelse er fint. Skyl gerne kniven under vandhanen hver gang, du har skåret en skive, så skiverne bliver rigtig pæne.
- Anret skiver pænt på et spækbræt ved siden af skålen med dressing.