x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Laktosefri spinatlakseroulade

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 3. januar 2020

Vi fejrede nytårsaften sammen med en håndfuld vennepar fra vores vej, og vi aftalte at lave et tapas-sammenskudsgilde. Det plejer at være ret nemt at tilgå den slags, men jeg følte mig alligevel lidt på udebane.

Laktosefri spinatlakseroulade

Min nabo er nemlig laktoseintolerant, så jeg skulle pludselig til at tænke i alternativer. Heldigvis er jeg vild med en god udfordring og at eksperimentere!

Det blev til en helt klassisk – og selvfølgelig laktosefri – lakseroulade med spinat, som vi fik til forret.


Laktosefri spinatlakseroulade

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 6 personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

Spinatbund

  • 400 gram Spinat fra frost - optøet
  • 2 Æggeblommer
  • 50 gram Mælk laktosefri
  • 0.5 tsk. Salt
  • Peber fra kværn
  • 2 æggehvider

Fyld

  • 200 gram Flødeost laktosefri - jeg brugte en naturel
  • 1 spsk. Citronsaft
  • Salt og peber fra kværn - til smag
  • 1 Rød peberfrugt i små tern
  • 450 gram Røget laks

Servering

  • Creme Fraiche laktosefri
  • Salt og peber fra kværn - til smag
  • Citronsaft
  • Dild finthakket

Sådan gør du

Spinatbund

    1. Pres den optøede spinat godt med hænderne, så den drænes for væske.
    2. Kom spinat, æggeblomme, mælk og salt og peber i en skål og rør det sammen.
    3. Kom æggehviderne i en anden skål og pisk dem helt stive.
    4. Vend først et par spiseskeer af de luftige æggehvider i spinatblandingen.
    5. Tilføj herefter resten af æggehviderne.
    6. Læg et stykke bagepapir på en bageplade og fordel spinatblandingen herpå.
    7. Sæt pladen i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft.
    8. Lad spinatbunden bage i cirka et kvarter. Den skal blive lidt gylden at se på.
    9. Tag den færdigbagte spinatbund ud af ovnen.
    10. Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og vend spinatbunden ud herpå.
    11. Lad spinatbunden afkøle lidt og fjern herefter det øverste stykke bagepapir fra bunden.
     

Fyld

    1. Kom flødeosten i en skål og rør det sammen med citronen.
    2. Smag til med salt og peber.
    3. Fordel det på den afkølede spinatbund. Den ene ende (på den korte led) skal stå fri for fyld med cirka 5 centimeter.
    4. Læg skiver af laks ovenpå, så det dækker flødeosten.
    5. Rul nu rouladen sammen på den korte led. Start fra siden, hvor fyldet går helt ud til kanten og rul mod den side, der har 5 centimeters "fri" kant.
    6. Rul til sidst lakserouladen stramt ind i film og læg den på køl. Her skal den ligge i minimum en time, så den når at sætte sig. Derfor kan den også sagtens laves dagen forinden.
     

Servering

    1. Smag creme fraichen til med salt, peber, citronsaft og dild og anret dressingen i en skål.
    2. Pak lakserouladen ud af husholdningsfilmen og læg den på et skærebræt.
    3. Skær rouladen ud skiver i passende størrelse. Et par centimeters tykkelse er fint. Skyl gerne kniven under vandhanen hver gang, du har skåret en skive, så skiverne bliver rigtig pæne.
    4. Anret skiver pænt på et spækbræt ved siden af skålen med dressing.
    Laktosefri spinatlakseroulade
     

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.