x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Laksepakker med hvidvin og citron

ANNE METTE AUTZEN | 14. januar 2019

Dejlige saftige laksebøffer, med et strejf af hvidvin og citron. Laks med masser af smag, og super nem at lave til den travle hverdag. 


Laksepakker med hvidvin og citron

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, citron, Grønt og godt, Laks, Laksefilet
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

  • 4 stk. Laksefilet
  • 1 unknown Hvidvin en sjat hvidvin
  • 1 stk. Citron citronskiver til laks
  • 1 stk. Timian timian kvist
  • 1 spsk. Smør puttes ovenpå laksen
  • Krydderier Salt & peber
  • 1 bunch Asparges Grønne asparges
  • 15 stk. Cherrytomater skåret i halve
  • 1 clove Hvidløg
  • 1 package Pasta frisk pasta ca. 250g
  • 0.25 liter Piskefløde
  • Citronsaft saften fra 1 citron
  • 1 stk. Æggeblomme

Sådan gør du

Laksepakker

  • Et stort stykke staniol foldes som en skål omkring laksebøffen.
    Der drysses med først salt, citron, timian og smør oven på laksen.
    Hvidvin hældes ned ved siden af laksen.
    Pakkerne sættes åbne i almindelig ovn ved 180 grader i 8 minutter.
    Laksebøf
    Tages ud og lukkes til og sættes ind i yderligere 7 minutter.
    Laksebøf
    Laksebøf

Frisk pasta med citronsauce

  • Pastaen koges i 3 1/2 min og vandet sies fra (1/4 dl pastavand gemmes til saucen).
    Fløde, citronsaft og æggeblomme koges ind, til sen tykner.
    Pisk jævnligt. Smag til med salt og rosapeber.
    Pastaen og pastavandet vendes i saucen...
     

Asparges med cherrytomater

  • Aspargesene knækkes og den friske ende skylles og duppes tør.
    Aspargesene steges i 1-2 minutter på en varm pande i olivenolie.
    Herefter tages de af panden og tomater og hvidløg steges med mellem høj varme i cirka 3 minutter.
    Asparges med cherrytomater
    Aspargesene vedlægges og serveres.
    Laksebøf med pasta

Noter


Annonce:
Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:
Vi anbefaler Janare Senete Falanghina er elegant strågul i glasset med fine gyldne strøg. I duften møder man noter af melon og citrus. I munden opleves vinen fyldig og frisk med en flot balance, her går noterne fra duften igen og sikrer en frisk og behagelig vin, der leder tankerne hen på sommer.
Læs mere om vinen og køb den her

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!


Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'my_deregister_scripts' not found or invalid function name in /home/gastrof1/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287