Go Back
+ servings
Antal: 4 Portioner

Laksepakker med hvidvin og citron

Forfatter: Anne Mette Autzen
Keyword: Aftensmad, citron, Grønt og godt, Laks, Laksefilet
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 4 stk. Laksefilet
  • 1 unknown Hvidvin en sjat hvidvin
  • 1 stk. Citron citronskiver til laks
  • 1 stk. Timian timian kvist
  • 1 spsk. Smør puttes ovenpå laksen
  • Krydderier Salt & peber
  • 1 bunch Asparges Grønne asparges
  • 15 stk. Cherrytomater skåret i halve
  • 1 clove Hvidløg
  • 1 package Pasta frisk pasta ca. 250g
  • 0.25 liter Piskefløde
  • Citronsaft saften fra 1 citron
  • 1 stk. Æggeblomme

Sådan gør du

Laksepakker

  • Et stort stykke staniol foldes som en skål omkring laksebøffen.
    Der drysses med først salt, citron, timian og smør oven på laksen.
    Hvidvin hældes ned ved siden af laksen.
    Pakkerne sættes åbne i almindelig ovn ved 180 grader i 8 minutter.
    Laksebøf
    Tages ud og lukkes til og sættes ind i yderligere 7 minutter.
    Laksebøf
    Laksebøf

Frisk pasta med citronsauce

  • Pastaen koges i 3 1/2 min og vandet sies fra (1/4 dl pastavand gemmes til saucen).
    Fløde, citronsaft og æggeblomme koges ind, til sen tykner.
    Pisk jævnligt. Smag til med salt og rosapeber.
    Pastaen og pastavandet vendes i saucen...
     

Asparges med cherrytomater

  • Aspargesene knækkes og den friske ende skylles og duppes tør.
    Aspargesene steges i 1-2 minutter på en varm pande i olivenolie.
    Herefter tages de af panden og tomater og hvidløg steges med mellem høj varme i cirka 3 minutter.
    Asparges med cherrytomater
    Aspargesene vedlægges og serveres.
    Laksebøf med pasta

Noter


Annonce:
Vores vinsamarbejdspartner BayVine.dk anbefaler følgende:
Vi anbefaler Janare Senete Falanghina er elegant strågul i glasset med fine gyldne strøg. I duften møder man noter af melon og citrus. I munden opleves vinen fyldig og frisk med en flot balance, her går noterne fra duften igen og sikrer en frisk og behagelig vin, der leder tankerne hen på sommer.