Opskrift på laks og perlebyg i spinat-flødesovs
Laks og spinat er altid en fantastisk lækker kombi. Her er makkerparret tryllet ned i en cremet gryderet i skøn forening med perlebyg og flødesovs. Perlebyggen er lige lidt grovere end almindelige ris, og dermed også lidt sundere, men de blir stadig lækkert møre og cremede i sådan en gryderet her, og så mætter de godt.
Resultatet er en lunhurtig, sund, lækker og solid hverdagsret, som kan være klar på en halv times tid.
Laks og perlebyg i spinat-flødesovs
Ingredienser
- 2 deciliter Perlebyg
- 1 stk. Løg
- Smør til stegning
- 1 stk. Porre
- 250 gram Laksefilet fersk
- 2 deciliter Madlavningsfløde
- 1 deciliter Vand
- 100 gram Frisk spinat
- 1 tsk. Citronsaft
- Salt og Peber
Sådan gør du
- Sæt perlebyg til kogning i rigeligt, letsaltet vand.
- Hak løgene fint og svits dem i smørret på en dyb pande eller i en gryde.
- Skær porren i skiver og svits med et par minutter.
- Fjern skindet fra laksen og skær den i mundrette bidder. Hak spinaten groft og tilføj begge dele til gryden sammen med fløde, vand og citronsaft.
- Lad det hele simre et par minutter og smag til med salt og peber.
- Dræn perlebyggen for vand og vend det i panden. Server med friske krydderurter på toppen.