Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Laks og perlebyg i spinat-flødesovs

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

11. marts 2024
Laks og spinat er altid en fantastisk lækker kombi. Her er makkerparret tryllet ned i en cremet gryderet i skøn forening med perlebyg og flødesovs.
Laks og perlebyg i spinat-flødesovs

Opskrift på laks og perlebyg i spinat-flødesovs

Laks og spinat er altid en fantastisk lækker kombi. Her er makkerparret tryllet ned i en cremet gryderet i skøn forening med perlebyg og flødesovs. Perlebyggen er lige lidt grovere end almindelige ris, og dermed også lidt sundere, men de blir stadig lækkert møre og cremede i sådan en gryderet her, og så mætter de godt.

Resultatet er en lunhurtig, sund, lækker og solid hverdagsret, som kan være klar på en halv times tid.


Laks og perlebyg i spinat-flødesovs
Antal: 2 personer

Laks og perlebyg i spinat-flødesovs

Laks og spinat er altid en fantastisk lækker kombi. Her er makkerparret tryllet ned i en cremet gryderet i skøn forening med perlebyg og flødesovs.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 2 deciliter Perlebyg
  • 1 stk. Løg
  • Smør til stegning
  • 1 stk. Porre
  • 250 gram Laksefilet fersk
  • 2 deciliter Madlavningsfløde
  • 1 deciliter Vand
  • 100 gram Frisk spinat
  • 1 tsk. Citronsaft
  • Salt og Peber

Sådan gør du

  • Sæt perlebyg til kogning i rigeligt, letsaltet vand.
  • Hak løgene fint og svits dem i smørret på en dyb pande eller i en gryde.
  • Skær porren i skiver og svits med et par minutter.
  • Fjern skindet fra laksen og skær den i mundrette bidder. Hak spinaten groft og tilføj begge dele til gryden sammen med fløde, vand og citronsaft.
  • Lad det hele simre et par minutter og smag til med salt og peber.
  • Dræn perlebyggen for vand og vend det i panden. Server med friske krydderurter på toppen.