x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Lakridskage med hindbær og hvid chokoladecreme

MUUSMANN FORLAG | 29. november 2021
Skærekage (bradepandekage) med en kagebund med lakridspulver, hvid chokoladecreme og pyntet med hindbær.
Lakridskage med hindbær og hvid chokoladecreme

Skærekage (bradepandekage) med en kagebund med lakridspulver, hvid chokoladecreme og pyntet med hindbær.

Vi har opskriften fra bogen: “Skærekager deluxe – 1 bageform – 50 uimodståelige kager“, hvor forfatteren Camilla Biesbjerg Markussen skriver følgende om opskriften:

For en del år siden brugte jeg ofte lakridspulver i mine kager og bagværk, men på et tidspunkt blev min familie så mættet af smagen, at jeg fik et decideret forbud mod at bruge mere lakrids i noget som helst. Men nu har det altså fået lov at få en plads i mit køkken igen, hvor det giver tilpas med kant og karakter til den søde kage, som har fået selskab af både hindbær og hvid chokolade.


Lakridskage med hindbær og hvid chokoladecreme

Lakridskage med hindbær og hvid chokoladecreme

Skærekage (bradepandekage) med en kagebund med lakridspulver, hvid chokoladecreme og pyntet med hindbær.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Ret: Bagning, Sødt
Køkken: Dansk
Forb. tid: 4 timer 15 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Køletid: 30 minutter
Antal: 20 stk.
Forfatter: Camilla Biesbjerg Markussen

Ingredienser

Kagebund

  • 225 gram Smør
  • 450 gram Brun farin
  • 3 stk. Æg
  • 3 spsk. Lakridspulver groft, fx lakridsgranulat
  • 265 gram Hvedemel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1/2 tsk. Salt

Hvid chokoladecreme

  • 1 blad Husblas
  • 175 gram Hvid chokolade fx Ivoire 35 % fra Valrhona
  • 2 deciliter Piskefløde
  • 1/4 tsk. Vaniljepulver

Pynt

  • 150 gram Hindbær friske
  • rød skovsyre kan udelades

Sådan gør du

Kagebund

  • Tænd ovnen på 180 °C. Smør formen med lidt smør og beklæd den med bagepapir.
  • Smelt smør og brun farin sammen i en gryde ved svag varme. Tag gryden fra varmen og lad blandingen køle en smule af.
  • Slå æggene ud i en skål og pisk sammen med den afkølede smørblanding. Tilsæt lakridspulver og pisk det ud i dejen.
  • Bland hvedemel, bagepulver og salt og sigt det i dejen. Rør dejen sammen, til den er ensartet.
  • Fordel dejen i formen og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter – den skal føles en smule ubagt, når du tager den ud af ovnen. Afkøl kagen helt på en rist.

Hvid chokoladecreme

  • Læg husblassen i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter.
  • Hak chokoladen fint og hæld den i en skål.
  • Opvarm fløde og vaniljepulver i en gryde til lige under kogepunktet.
    Tag gryden fra varmen, hæld fløden over chokoladen i skålen og lad det stå i 1 minut.
  • Rør i midten af skålen med en dejskraber, til chokoladen er smeltet, og cremen samler sig og bliver blank og ensartet.
  • Vrid husblassen for vand og rør ud i den hvide chokoladecreme.
    Dæk skålen med husholdningsfilm og sæt cremen på køl i ca. 4 timer, eller til den er helt kold.

Pynt og servering

  • Løft kagen op af formen og skær kanterne af hele vejen rundt. Skær resten af kagen i aflange stykker.
  • Pisk den kolde chokoladecreme luftig med en elpisker i 1-2 minutter – pas på, at den ikke skiller.
  • Hæld chokoladecremen i en sprøjtepose med rund tylle og sprøjt små toppe ud på kagestykkerne.
  • Pynt med friske hindbær og evt. rød skovsyre.

Om forfatteren


Muusmann Forlag udgiver kvalitetsbøger om bl.a. gastronomi, kost og sundhed, som er en af deres helt store passioner.

Camilla Biesbjerg Markussen: Som madskribent for nogle af Danmarks største madmagasiner og ugeblade, herunder SPIS BEDRE, FEMINA og BoligLiv, har Camilla Biesbjerg Markussen gennem de seneste mange år udviklet hundredvis af opskrifter på alt lige fra nemme hverdagsretter og ugemenuer til gæstemad, kager og desserter. Hun er født og opvokset (med masser af hjemmebagte kager) i Jylland, men siden 2001 bosat i København, hvor hun arbejder som selvstændig mad- og kageskribent, opskriftsudvikler og foodstylist
Foto: Betina Hastoft 

Bogen kan købes her.