Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Lagkagebund

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

9. januar 2020
En god basisopskrift på lækre hjemmelavede lagkagebunde! Se vores bedste fif til at skære lagkagebundene ud helt uden problemer.

Opskrift på lagkagebund

Ingen traditionel fødselsdag uden lagkage. Man kan selvfølgelig altid vælge at købe færdige lagkagebunde fra supermarkedet – eller man kan lade være og i stedet bage dem selv! 😉 Det er ikke så svært, og de smager 100 gange bedre.

Lagkagebund

Her vil jeg vise dig, hvordan du bærer dig ad. Det er en rigtig god basisopskrift, som du kan pifte op, som du ønsker, eksempelvis med kakao, hakkede nødder eller noget helt tredje. Vil du for eksempel gerne lave kakaobunde, skal du bare udskifte en halv deciliter af melet med en halv deciliter kakao.

Lad endelig fantasien få frit spil – eller følg opskriften akkurat som den er! Helt simple, søde lagkagebunde er også virkelig lækre.

Lagkagebund opskrift


Antal: 3 lagkagebunde

Lagkagebund

En god basisopskrift på lækre hjemmelavede lagkagebunde! Se vores bedste fif til at skære lagkagebundene ud helt uden problemer.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

  • 4 stk. Æg
  • 1.75 deciliter Sukker
  • 2.5 deciliter Hvedemel
  • 1 tsk. Bagepulver

Sådan gør du

  • Slå æggene ud i en skål og tilføj sukker.
  • Pisk det luftigt.
  • Kom mel og bagepulver i en skål for sig og bland det sammen, inden det sigtes over i skålen med æggesnapsen.
  • Smør en springform (min er Ø 24 centimeter) og hæld dejen i formen. Brug bagsiden af en spiseske til at skubbe dejen fra midten og ud mod kanten af springformen, for at undgå at den hæver for meget op i midten - vi vil gerne have den så flad som muligt.
  • Bag den i bunden af en forvarmet ovn ved 200 grader celsius i 30 minutter. Hvis du synes, den bliver for mørk på toppen, kan du dække den til med et stykke bagepapir, imens den bager færdig.
  • Tag kagen ud af ovnen og vend den ud af springformen, så den ligger "på hovedet". Lad den køle af på en rist.
  • Flæk kagen i 3 tynde lagkagebunde med en kniv. Sæt 8-10 tandstikker i en lige linje rundt om kagen, for nemt at markere, hvor du vil lægge det første snit. På den måde har kniven noget at navigere efter.