Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavede Kyllingefrikadeller

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

17. juni 2019
Serveret med fladbrød, bulgursalat og krydderurtedressing

Opskrift på hjemmelavede kyllingefrikadeller

Skal der hygges lidt ekstra i aften…? Den her ret smager helt fantastisk og så er den både sjov og nem ? Det er hjemmelavede fladbrød, kyllingedunser og bulgursalat med krydderurtedressing… ?

Jeg har for nylig nylig fundet ud af at lave mine egne pandebagte brød; det er super nemt, hurtigt og smager skønt! Og de kan tilsættes lige den smag, du ønsker.

De er geniale som tilbehør til kød, salater osv – eller brug dem til at putte en masse lækkert fyld i.

I får her den helt simple udgave på brødene sammen med opskrifterne på de andre ting… ?


Antal: 3 personer

Hjemmelavede Kyllingefrikadeller

Serveret med fladbrød, bulgursalat og krydderurtedressing
Forfatter: Henriette Kristiansen
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

Fladbrød (4 stk)

  • 200 gram Hvedemel
  • 0.5 tsk. Salt
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 1.25 deciliter Vand
  • Krydderier Urtesalt, chilisalt eller andet krydderi
  • 2 spsk. Olie + lidt til pensling

Kyllingedunser (ca 12 stk)

  • 400 gram Hakket Kylling
  • 1 stk. Æg
  • 1 deciliter Havregryn
  • 1 tsk. Salt
  • 1 fed Hvidløg Knust
  • 1 tsk. Timian Tørret
  • 0.5 stk. Løg Finthakket
  • Smør Til stegningen

Bulgursalat (2-3 pers)

  • 150 gram Bulgur
  • 0.25 stk. Agurk
  • 100 gram Broccoli
  • 1 håndfuld Rucola
  • 3 spsk. Feta Salatost

Krydderurtedressing

  • 3 spsk. Creme Fraiche
  • 1 håndful Krydderurter hakkede krydderurter (jeg brugte persille, purløg og mynte)
  • 0.5 tsk. Citronsaft
  • Salt og Peber

Sådan gør du

Fladbrød

  • Bland hvedemel, bagepulver, salt og olie sammen i en skål.
  • Tilsæt vandet og rør godt. 
  • Ælt dejen færdig på meldrysset bord, til den er fin og glat.
  • Del den i 4 stykker.
  • Rul alle 4 til pandekager på cirka 1/2 cm tykkelse.
  • Pensl pandekagerne med lidt olie og put krydderier på.
  • Bag dem på en pande med olien nedad.
  • Pensl også den anden side med olie og put krydderier på der også.
  • Bag brødet til det er gyldent på begge sider, der tager 2-3 minutter på hver side.


Kyllingedunser

  • Rør alle ingredienser sammen, form dine frikadeller og steg dem på panden.

Bulgursalat

  • Kog bulguren efter anvisninger og lad den afkøle, mens den drypper af.
  • Skyld rucolaen og lad den dryppe af.
  • Kog brocollien 2-3 minutter, del den i mindre stykker og lynsteg den på panden i lidt olie, salt, peber og tørret timian.
  • Når alt er afkølet, blander du alle ingredienser i en skål og salaten er klar til servering.

Krydderurtedressing

  • Rør alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber.
  • Enjoy!