
Opskrift på hjemmelavede kyllingefrikadeller
Skal der hygges lidt ekstra i aften…? Den her ret smager helt fantastisk og så er den både sjov og nem ? Det er hjemmelavede fladbrød, kyllingedunser og bulgursalat med krydderurtedressing… ?
Jeg har for nylig nylig fundet ud af at lave mine egne pandebagte brød; det er super nemt, hurtigt og smager skønt! Og de kan tilsættes lige den smag, du ønsker.
De er geniale som tilbehør til kød, salater osv – eller brug dem til at putte en masse lækkert fyld i.
I får her den helt simple udgave på brødene sammen med opskrifterne på de andre ting… ?

Hjemmelavede Kyllingefrikadeller
Ingredienser
Fladbrød (4 stk)
- 200 gram Hvedemel
- 0.5 tsk. Salt
- 2 tsk. Bagepulver
- 1.25 deciliter Vand
- Krydderier Urtesalt, chilisalt eller andet krydderi
- 2 spsk. Olie + lidt til pensling
Kyllingedunser (ca 12 stk)
- 400 gram Hakket Kylling
- 1 stk. Æg
- 1 deciliter Havregryn
- 1 tsk. Salt
- 1 fed Hvidløg Knust
- 1 tsk. Timian Tørret
- 0.5 stk. Løg Finthakket
- Smør Til stegningen
Bulgursalat (2-3 pers)
- 150 gram Bulgur
- 0.25 stk. Agurk
- 100 gram Broccoli
- 1 håndfuld Rucola
- 3 spsk. Feta Salatost
Krydderurtedressing
- 3 spsk. Creme Fraiche
- 1 håndful Krydderurter hakkede krydderurter (jeg brugte persille, purløg og mynte)
- 0.5 tsk. Citronsaft
- Salt og Peber
Sådan gør du
Fladbrød
- Bland hvedemel, bagepulver, salt og olie sammen i en skål.
- Tilsæt vandet og rør godt.
- Ælt dejen færdig på meldrysset bord, til den er fin og glat.
- Del den i 4 stykker.
- Rul alle 4 til pandekager på cirka 1/2 cm tykkelse.
- Pensl pandekagerne med lidt olie og put krydderier på.
- Bag dem på en pande med olien nedad.
- Pensl også den anden side med olie og put krydderier på der også.
- Bag brødet til det er gyldent på begge sider, der tager 2-3 minutter på hver side.
Kyllingedunser
- Rør alle ingredienser sammen, form dine frikadeller og steg dem på panden.
Bulgursalat
- Kog bulguren efter anvisninger og lad den afkøle, mens den drypper af.
- Skyld rucolaen og lad den dryppe af.
- Kog brocollien 2-3 minutter, del den i mindre stykker og lynsteg den på panden i lidt olie, salt, peber og tørret timian.
- Når alt er afkølet, blander du alle ingredienser i en skål og salaten er klar til servering.
Krydderurtedressing
- Rør alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber.
- Enjoy!