Opskrift på kylling i rømertopf
Dejlig opskrift på en hel kylling tilberedt i stegeso.
Retten er til 4-6 personer, afhængig af hvor stor en kylling du vælger.
Vi har opskriften fra bogen: “Boost din sundhed med antiinflammatorisk kost“, hvor forfatteren Pernille Kruse skriver følgende om opskriften:
“Jeg elsker simremad, især efterår og vinter. Den her ret varmer dig helt ind i knoglerne på en frostklar dag. Der ligger en masse saft og kraft gemt i de bagte grøntsager under kyllingen, så spis gerne det hele. Det er også en supergod made at tilberede en kylling på, så den forbliver saftig. Derudover kræver det kun din tid under selve tilberedningen, derefter passer den sig selv i ovnen, så retten er særlig velegnet til weekender eller en hjemmearbejdsdag.”
Kylling i rømertopf
Ingredienser
- 1 stk. Hel Kylling
- Persille 1 bundt
- Frisk timian 1 lille bundt eller 1 tsk tørret timian
- 1 fed Hvidløg stort
- 1 stk. Citron
- Salt og Peber
- 1 stk. Æbler
- 0.5 stk. Butternutsquash
- 1 stk. Majroer eller glaskål eller 2 rodfrugter
- Bladselleri 2 stilke
- 3 deciliter Vand
- 1 deciliter Kokosmælk kan udelades
Sådan gør du
- Start med at sætte rømertopfen i blød i vand, mens du skyller kyllingen i rent vand. Hak dernæst krydderurter og hvidløg fint, riv citronskallen og bland med salt og peber. Det hele fyldes ind under skindet på kyllingen (de 2 lommer under skindet på brystet). Gem lidt til inden i kyllingen. Æblet skæres i tern og fyldes i kyllingen samme med de sidste krydderurter. Butternutsquash og majroe skylles og skæres i tern (2 x 2 cm). Bladsellerien skæres i små skiver. Rømertopfen tømmes for vand og grøntsagerne placeres i bunden. Kyllingen lægges ovenpå, og vand hældes ved. Læg laget på og bag den i ovnen ved 170 °C i ca. 1-2 timer alt efter størrelsen på kyllingen. Tjek med et stegetermometer i kyllingen, det skal vise > 70 °C. Til slut tilsattes evt. 1 dl kokosmælk. Serveres evt. med fuldkornsris/brød til, men kan sagtens stå alene, hvis du vil skære ned på dine kulhydrater.