
Opskrift på krydder-hakkebøf
Jeg elsker en god hakkedreng. Den er hurtig at lave og smager lækkert, men uden krydderier
kan den dog godt blive lidt kedelig.
Min version er drejet i en mellemøstlig retning som en variant af den tyrkiske hakkebøf köfte, som er en slags kødboller med paprika, hvidløg, chili, spidskommen og timian.
Brug også gerne, hvad du selv har af krydderier på hylden, og steg hakkebøffen på en grillpande eller havegrillen – det bliver den kun mere lækker af.

Krydder-hakkebøf
Ingredienser
- 500 gram Rodfrugter f.eks. rødbeder, gulerødder, persillerødder
- 500 gram Kartofler store
- 2 spsk. Olivenolie
- 2 stk. Frisk timian kviste
- 0.5 deciliter Æbleeddike
- 500 gram Hakket Oksekød maks. 10 % fedt
- 2 fed Hvidløg
- 0.5 bundt Frisk timian kan erstattes af tørret
- 0.5 tsk. Chiliflager tørret
- 0.5 tsk. Spidskommen
- 1 tsk. Røget paprika
- 2 stk. Rødløg eller røde perleløg, halveret og skåret i både
- 2 spsk. Soya
- 1 spsk. Sukker
- 2 spsk. Æbleeddike
- Groft salt
- Peber fra kværn
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader. Skræl rodfrugterne og kartoflerne, og skær dem i grove stykker.
- Vend med olivenolie, timian, æbleeddike, salt og peber.
- Bag ca. 25-30 minutter.
- Rør kødet med hakket hvidløg, timian, chili, spidskommen og paprika.
- Form til 4 bøffer, og hak på begge sider med en kniv, til de er ca. 2 cm høje.
- Krydr med groft salt og peber fra kværn, og steg dem gyldne på begge sider i lidt olie.
- Tag bøfferne af panden, og rist rødløgsbådene på samme pande et par minutter.
- Hvis du griller bøfferne, steges løgene i stedet i en gryde.
- Tilsæt soja, sukker og eddike, lad simre ca. 2-3 minutter under jævnlig omrøring, og smag til med salt og peber.
- Anret hakkebøfferne med rodfrugterne og løg på toppen.