x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Krogmodnet svinekotelet tilberedt sous vide

PER ASMUSSEN | 6. december 2018

Den nærmest perfekte bøf: Svinekotelet tilberedt sous vide. Ja, du læste rigtigt. Svinekød er sprængfyldt med masser af velsmag og vælger du en meget marmoreret udskæring, så kan du få en smagsoplevelse udover det sædvanlige. Der er dog selvfølgelig lige et par ting der skal gå op i en højere enhed:

Vi var på besøg hos Danish Crowns luksusslagteri GULDRUMMET hvor vi fik denne smagsprøve med hjem. Det var tykke “bøffer”/svinekoteletter de havde krogmodnet i 15 dage. 

Når man kigger på fedtmarmoreringen i dette stykke kød, kan man godt se at det ikke er en standardudskæring der er valgt. Kødet er vanvittig flot og tankerne leder jo nærmest hen imod Wagyu oksekød.

Krogmodnet svinekotelet tilberedt sous vide

Derudover er det vigtigt at kødet ikke bliver tørstegt, da det er tørmodnet. Der er ikke lige så meget væske i kødet som standard “vådmodnet” kød. 

Til sidst er det også vigtigt at tilberede kødet ved den rigtige temperatur – vi mener at 57 grader er perfekt til sådan en slags svinekød.


Krogmodnet svinekotelet tilberedt sous vide

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 2 timer 5 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 400 gram Svinekoteletter Krogmodnet i 15 dage
  • Ghee Til stegningen. Kan erstattes af smør og olie
  • Salt Et så godt stykke kød fortjener en god flagesalt - f.eks. Maldon
  • Peber

Sådan gør du

  • Kødet så sådan ud da vi modtog det. 400 gram svinekød lyder måske ikke af så meget til 2 personer, men det var bestemt nok til os. 
    Smagen er mere intens efter en tørmodningsproces og derfor spiser man ikke lige så meget som man "plejer".
    Krogmodnet svinekotelet tilberedt sous vide
    Kødet blev taget ud af pakken og sværene blev skåret fra. Det blev krydret med lidt salt og peber og vakuumpakket.
    Herefter blev det tilberedt ved 57 grader i 2 timer i vores sous vide/vandbad.
    Efter turen i vandbaddet blev kødet tørret meget godt af ved hjælp af et viskestykke.
    Kødet blev brunet i 10-15 sekunder på hver side på en rygende varm pande med ghee.
    Krogmodnet svinekotelet tilberedt sous vide
    Krogmodnet svinekotelet tilberedt sous vide
    Krogmodnet svinekotelet tilberedt sous vide
    Til sidst blev det skåret i tynde skiver og drysset med Maldon salt.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.