x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Krigsfisk med remoulade

FORLAGET TURBINE | 10. december 2019

Fiskefilet hører sig til på et godt frokostbord – f.eks. til julefrokosten.

Her har vi en kødfri udgave med masser af smag, der passer godt ind i en vegansk/vegetar-livsstil og så er den sågar let at lave glutenfri.

Opskriften kommer fra bogen: “Vegansk julemad – Plantebaserede opskrifter til jul og julefrokost“, hvor forfatteren Thomas Erex skriver følgende om opskriften:

“Når du hører ordet krigsfisk, tænker du måske på små, gællede eksistenser i brynje med sværd i finnen eller hammerhajer udstyret med maskingeværer. Det er dog ikke helt det, der ligger i ordet. Krigsfisk blev til under anden verdenskrig, hvor det var for farligt at tage ud for at fange fisk. Man kom derfor på at bruge panerede fileter af pastinakker i stedet, og det var bestemt ikke nogen dårlig idé. Panerede pastinakker smager fantastisk, de er sprøde, de er fedtede, og de passer perfekt ind på julefrokostbordet. Vælg store pastinakker, så du kan få store fileter i den trekantede form.”


Krigsfisk med remoulade

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 14 stk.
Forfatter: Forlaget Turbine

Ingredienser

  • 500 gram Pastinak
  • 2 deciliter Hvedemel eller kikærtemel for en glutenfri udgave
  • 2 deciliter Vand
  • 1 tsk. Sennep
  • 1 spsk. Løgpulver
  • 1 tsk. Karry
  • 0.5 tsk. Paprika
  • 0.5 tsk. Muskatnød
  • Havsalt 1-2 tsk.
  • Tang evt. finthakket - for havsmag i dejen
  • Peber fra kværn
  • Rasp til panering - evt. glutenfri

Sådan gør du

  • Skær pastinakkerne i ½ cm tykke skiver på langs.
    Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200 grader i 5-7 minutter.
    Pastinakfileterne skal være elastiske uden at blive for bløde.
    Imens blander du de resterende ingredienser undtagen rasp til en dej. 
    Lad pastinakfileterne køle lidt af.
    Dyp så hver filet i først dej og så rasp.
    Steg krigsfiskene ved middel-høj varme i rigeligt rapsolie og/eller Smørbar, til de er gyldne. 
    Server krigsfisk på rugbrød med Smørbar, grønt og remoulade. Se opskrift på remoulade i bogen.

Om forfatteren


Forlaget Turbine udgiver mange spændende kogebøger. Nogle af opskrifterne fra bøgerne deler vi her.

Vegansk julemad

Opskriften stammer fra bogen:

Vegansk julemad - plantebaserede opskrifter til jul og julefrokost