Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kransekagesnitter

Fadls forlagfadlsforlag
 
13. maj 2019

Opskrift på kransekagesnitter

Kransekagesnitter med bærmarmelade. Det lyder helt umuligt at lave uden brug af gluten eller laktose – men det er faktisk ikke rigtigt.

Denne opskrift er vegansk og kræver kun få hjælpemidler, som du (måske) normalt ikke har i dit eget køkken.

Vi har opskriften fra bogen: “Nemt vegetarisk“.


Antal: 8 snitter

Kransekagesnitter

Forfatter: fadlsforlag
Forb. tid: 2 timer
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

BÆRMARMELADE

  • 300 gram Bær Frosne, f.eks._ hindbær, jordbær og ribs
  • 1 deciliter Vand
  • 3 spsk. Ahornsirup
  • Citronsaft Saft fra 1 citron
  • 1 tsk. Vaniljepulver
  • 1 spsk. Agar agar

SNITTER

  • 100 gram Mandler
  • 65 gram Kokosfibermel
  • 1 tsk. Vaniljepulver
  • 50 gram Aquafaba Kikærtevand
  • 0.2 tsk. Xanthan Gum
  • 60 gram Kokosolie Smeltet
  • 0.5 deciliter Ahornsirup

HVID GLASUR

  • 2 tsk. Kokossmør
  • 2 tsk. Kokosolie
  • 0.333333 tsk. Ahornsirup

PYNT

  • frysetørrede hindbær

Sådan gør du

  • Lav først bærmarmeladen.
    Kom de frosne bær i en gryde sammen med vand, ahornsirup, citronsaft og vaniljepulver.
    Giv det et hurtigt opkog, og lad det herefter simre i ca. 15 minutter.
    Tilføj til sidst agar-flagerne, og sørg for at blande det hele godt sammen, mens det simrer i yderligere 5 minutter under omrøring.
    Hæld marmeladen på et skoldet glas, rør godt rundt i den, og lad den så køle af til stuetemperatur.
    Derefter skal den på køl, hvor den vil tykne og få den rigtige konsistens efter en times tid. 
    Gå i gang med snitterne, når bærmarmeladen er begyndt at tykne.
    Forvarm ovnen til 175 °C og mal mandlerne til mel.
    Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
    Pisk i en anden skål aquafaba stiv sammen med xanthangummi.
    Vend den hvide blanding i de tørre ingredienser sammen med kokosolie og ahornsirup til en ensartet dej. 
    Rul dejen ud til en firkant mellem to stykker bagepapir.
    Dejen skal være max. 5 mm høj.
    Løft forsigtigt bagepapiret over på en bageplade, og skær snitterne ud i den form, du ønsker.
    Du behøver ikke skære helt igennem dejen, men bare nok til, at du nemt kan brække snitterne over, når de er afkølet efter bagning.
    Bag dem i ca. 20 minutter, men hold rigtigt godt øje med dem undervejs.
    De er klar, når de begynder at blive gyldne i kanten.
    De vil være lidt bløde, lige når de kommer ud af ovnen, men bliver faste, når de får lov at køle af på en kold bagerist. 
    Når snitterne er ved at være helt afkølede, laver du glasuren ved at piske ingredienserne sammen i en skål med en gaffel.
    Ahornsiruppen kan udelades, hvis du ønsker en helt hvid glasur, eller hvis du ikke ønsker den så sød.
    Jeg synes personligt, at kokossmørret har nok sødme i sig selv. 
    Saml dine kransekagesnitter ved at smøre et lag bærmarmelade på én snitte.
    Læg en snitte ovenpå, og afslut med et lag glasur plus et drys frysetørret hindbær.