x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Kold karamelsauce

Anette Søstrøm Asmussen | 3. december 2020

Hjemmelavet karamelsauce er forbavsende let at lave, og smagen er intet mindre end i top!

Saucen er selvsagt et perfekt tilbehør til is, kager og tærter, men den kan også bruges som karamelfyld i andre opskrifter.

Saucen kan opbevares tildækket på køl i en uges tid.

Kold karamelsauce

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Dessert, Is, Kage, Karamel, Tilbehør
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 1 portion
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 100 gram Sukker
  • 2 deciliter Piskefløde

Sådan gør du

  • Smelt sukkeret i en gryde ved middel varme.
    Hæld fløden op til den smeltede sukkermasse og tag gryden af varmen.
    Lad den stå og afkøle i cirka 3 minutter.
    Sæt gryden tilbage på varmen og lad indholdet småkoge til, sukkermassen er opløst i fløden.
    Passer karamelsaucen igennem en sigte ned i en skål.
    Sæt skålen på køl, til saucen skal bruges.
    Karamelsaucen er et perfekt tilbehør til is eller kage, eller den kan anvendes som karamelfyld i en marsisbar.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.