
Opskrift på kold karamelsauce
Hjemmelavet karamelsauce er forbavsende let at lave, og smagen er intet mindre end i top!
Saucen er selvsagt et perfekt tilbehør til is, kager og tærter, men den kan også bruges som karamelfyld i andre opskrifter.
Saucen kan opbevares tildækket på køl i en uges tid.

Kold karamelsauce
Ingredienser
- 100 gram Sukker
- 2 deciliter Piskefløde
Sådan gør du
- Smelt sukkeret i en gryde ved middel varme. Hæld fløden op til den smeltede sukkermasse og tag gryden af varmen. Lad den stå og afkøle i cirka 3 minutter. Sæt gryden tilbage på varmen og lad indholdet småkoge til, sukkermassen er opløst i fløden. Passer karamelsaucen igennem en sigte ned i en skål. Sæt skålen på køl, til saucen skal bruges. Karamelsaucen er et perfekt tilbehør til is eller kage, eller den kan anvendes som karamelfyld i en marsisbar.