Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Knuste kartofler med hvidløgssmør og persille

Henriette akHenriette Kristiansen

Nem ganeforkælende hverdagsmad. Variation i hverdagsmaden? Her kan alle kan være med.

20. februar 2024
Disse her er med hvidløgssmør, persille og groft salt og de smager himmelsk! Og så de nemme at lave; kog, knus, krydr og bag – voila. Jeg har brugt små kartofler, der ikke behøvede skrælles for en endnu hurtigere udgave, men du kan bruge lige de kartofler, du synes.

Opskrift på knuste kartofler med hvidløgssmør og persille

Knuste kartofler – glimrende tilbehør til.. jaaa, nærmest hvad som helst: Sprøde og fyldt med smag udenpå og bløde, møre indeni.

Disse her er med hvidløgssmør, persille og groft salt og de smager himmelsk! Og så de nemme at lave; kog, knus, krydr og bag – voila. Jeg har brugt små kartofler, der ikke behøvede skrælles for en endnu hurtigere udgave, men du kan bruge lige de kartofler, du synes.

Hvidløgssmørret kan du købe færdigt eller selv lave ved at røre smør sammen med knust hvidløg og lidt hakkede krydderurter – mængden af hvidløg tilpasser du bare efter smag og så kan du smage til med lidt salt og peber.


Antal: 4 personer

Knuste kartofler med hvidløgssmør og persille

Disse her er med hvidløgssmør, persille og groft salt og de smager himmelsk! Og så de nemme at lave; kog, knus, krydr og bag – voila. Jeg har brugt små kartofler, der ikke behøvede skrælles for en endnu hurtigere udgave, men du kan bruge lige de kartofler, du synes.
Forfatter: Henriette Kristiansen
Ret: Tilbehør
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Kogetid: 15 minutter

Grej

Ingredienser

  • 1 kilogram Kartofler små
  • 150 gram Hvidløgssmør
  • 1 bundt Persille
  • Salt og Peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand, ca. 15 min. Hæld vandet fra og lad dem lige dampe af, inden du hælder dem i et ovnfast fad.
  • Tryk på kartoflerne med bagsiden af en ske, så de knuses let.
  • Fordel klatter af hvidløgssmør på kartoflerne og drys med hakket persille, salt og peber.
  • Tilbered 30 min i ovn og servér