Opskrift på knuste kartofler med hvidløgssmør og persille
Knuste kartofler – glimrende tilbehør til.. jaaa, nærmest hvad som helst: Sprøde og fyldt med smag udenpå og bløde, møre indeni.
Disse her er med hvidløgssmør, persille og groft salt og de smager himmelsk! Og så de nemme at lave; kog, knus, krydr og bag – voila. Jeg har brugt små kartofler, der ikke behøvede skrælles for en endnu hurtigere udgave, men du kan bruge lige de kartofler, du synes.
Hvidløgssmørret kan du købe færdigt eller selv lave ved at røre smør sammen med knust hvidløg og lidt hakkede krydderurter – mængden af hvidløg tilpasser du bare efter smag og så kan du smage til med lidt salt og peber.
Knuste kartofler med hvidløgssmør og persille
Grej
Ingredienser
- 1 kilogram Kartofler små
- 150 gram Hvidløgssmør
- 1 bundt Persille
- Salt og Peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand, ca. 15 min. Hæld vandet fra og lad dem lige dampe af, inden du hælder dem i et ovnfast fad.
- Tryk på kartoflerne med bagsiden af en ske, så de knuses let.
- Fordel klatter af hvidløgssmør på kartoflerne og drys med hakket persille, salt og peber.
- Tilbered 30 min i ovn og servér