Opskrift på knivmuslinger med chili, hvidløg og persille
Simpel, lækker og smuk forret.
Vi har opskriften fra bogen: “Brændt røget hængt sprængt – Opskrifter fra kysten og skoven“, skrevet af Nikolaj Juel og Columbus Leth. De skriver følgende om opskriften:
“Hvis man skulle være så heldig at befinde sig i vadehavsområdet, kan man samle sine egne knivmuslinger, når det er lavvande. Man kan se små huller i sandet, hvor der danner sig luftbobler på overfladen. Nede i de huller bor knivmuslingerne. Måden, du kan lokke dem frem på, er ved at hælde salt på hullerne. Jeg ved ikke, om de tror, at der bliver højvande, eller hvorfor de reagerer på saltet, men op kommer de. De smager fremragende, så hvis du ikke selv har mulighed for at plukke dem, kan du købe dem hos en god fiskehandler.”

Knivmuslinger med chili, hvidløg og persille
Ingredienser
- 32 stk. Knivmuslinger
- 2 fed Hvidløg skåret i tynde skiver
- 0.5 stk. Chili rød chili, skåret i tynde skiver, diagonalt
- Bredbladet persille 1 håndfuld - finthakket
- Hvidvin 1 glas
- Olivenolie
- Salt og Peber
Sådan gør du
- Sæt en sauterpande på højt blus. Tilsæt 2 spsk. olivenolie og dernæst hvidløg og chili. Kom knivmuslingerne på panden, krydr med salt og en smule peber. Tilsæt hvidvin, og læg låg på panden. Lad muslingerne dampe i 3-4 minutter, eller til de har åbnet sig. Drys persille over muslingerne, og server med det samme.