
Opskrift på knækbrød med insektmel
Måske hører du til dem, der allerede har kastet dig ud i at anvende insekter i din madlavning. Måske har du overvejet at prøve det, eller også fylder bare tanken dig med væmmelse.
Insekter som menneskeføde er noget, der deler vandene, men fakta er, at der er en række fordele ved de små kravlende kryb: de har et højt næringsindhold, og så er de miljø- og klimavenlige at producere, fordi de kræver meget mindre føde, vand og plads end anden kødproduktion – og så smager de virkelig godt!
Har du mod på at prøve, er disse glutenfri knækbrød bagt med insektmel et rigtig godt sted at starte. De tørrede, pulveriserede insekter bidrager ikke med nogen markant smag eller konsistens, og hvis ikke du vidste, de var i, ville du med garanti ikke opdage det!
Brug knækbrødene som en lækker snack, der er glutenfri og rig på protein. Eller knus dem og drys dem over en suppe eller salat for en knasende sprød og yderst delikat topping.

Knækbrød med insektmel
Ingredienser
- 1 deciliter Majsmel
- 1 deciliter Insektmel f.eks. buffalolarve-mel
- 1 deciliter Solsikkekerner
- 0.5 deciliter Græskarkerner
- 0.5 deciliter Sesamfrø
- 0.5 deciliter Hørfrø
- 0.5 deciliter Chiafrø
- 0.5 deciliter Olivenolie
- 3 deciliter Vand kogende
- 2 tsk. Salt
Sådan gør du
- Bland frø og kerner med kogende vand i en røreskål eller dejfad. Tilsæt majsmel, insektmel, salt og olivenolie og rør dejen godt sammen. Lad dejen hvile i 5-10 minutter. Placer den klistrede dej på et stykke bagepapir. Læg endnu et stykke bagepapir over dejen og rul den tyndt ud med en kagerulle mellem de to stykker papir, så dejen dækker hele fladen. Træk bagepapiret med den udrullede dej over på en bageplade og fjern det øverste lag papir. Bag knækbrødet i en 200 grader varm ovn i 2 minutter. Tag pladen ud af ovnen og skær med en kniv eller et pizzahjul linjer i dejen, så det passer med den størrelse, du ønsker, dine knækbrød skal have. Sæt pladen med knækbrødet tilbage i ovnen og giv det endnu 10-15 minutter, til knækbrødene er sprøde og flot gyldne.