Mit bud på en Kisir/Kısır/Bulgursalat. En dejlig salat baseret på bulgur, persille og tomatpure. Salaten kan spises for sig selv eller som tilbehør.
Opskrift på kisir (bulgursalat)
Mit bud på en Kisir/Bulgursalat.
En dejlig salat baseret på bulgur, persille og tomatpure.
Salaten kan spises for sig selv eller som tilbehør.
Antal: personer
Kisir (bulgursalat)
Mit bud på en Kisir/Kısır/Bulgursalat. En dejlig salat baseret på bulgur, persille og tomatpure. Salaten kan spises for sig selv eller som tilbehør.
Ingredienser
- 200 gram Bulgur fin
- 5.5 deciliter Kogende vand
- 2 spsk. Tomatpure
- 1 håndfuld Cherrytomater
- 1/3 stk. Agurk
- 0,5-1 stk. Rødløg
- 2 tsk. Granatæblesirup
- 1 håndfuld Persille
- 1/3 håndfuld Mynte
- Citronsaft
- Salt
- oliven
- Feta
- Syltede hvidløg
Sådan gør du
- Start med at tilføje bulguren i en skål, hvor i vandet tilføjes.
- Tilføj med det samme 2 spsk. tomatpure, og rør det hele godt rundt.
- Sæt bulguren til at trække under et hviskestykke i 15 minutter.
- Imens hakkes agurk, tomat, persille og mynte.
- Når de 15 minutter er gået, hældes de hakkede grøntsager og urter i bulguren.
- Rør det hele godt sammen, og tilføj derefter granatæblesirup, citronsaft citronsaft og salt, og smag til.
- Til sidst anrettes der med feta, oliven og de syltede hvidløg - og så kan retten nydes.