Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kimchi Mandu (Koreanske Kimchi Dumplings)

Jens Folke KøkkenkemistenKøkkenkemisten
 

Jens Folke, også kendt som Køkkenkemisten har altid brændt for at lave kvalitetsmad af gode råvarer og gerne helt fra grunden. Han fileterer fisk, slagter lam, opskærer rådyr, grise og gæs, laver pålæg og pølser, salter, varm- og koldrøger, tilbereder sous vide, samler spisesvampe og sanker vilde planter. Han har tidligere holdt kokkekurser for LOF i Holbæk, og fra 2014-2022 har han haft artikler i næsten hvert nummer af Dansk Kemi. Han er tourguide i Foreningen til Svampekundskabens Fremme, medlem af Det Danske Gastronomiske Akademi og skriver som forsker om gastronomi på Lex.dk, Danmarks on-line nationalleksikon.

10. maj 2024
Er koreanske dumplings lavet på en dej af hvede (mandupi) med et fyld lavet på kimchi og grøntsags-ingredienser. Proteinet kan være tofu, kylling, gris eller rejer, som er fintskåret eller hakket.
Kimchi Mandu (Kimchi Dumplings)

Opskrift på kimchi mandu (koreanske kimchi dumplings)

Kimchi Mandu kombinerer det bedste af det koreanske køkken i en lille, velsmagende pakke. Disse dumplings er skabt af en blød hvededej, kendt som mandupi, som omslutter et saftigt og krydret fyld af kimchi og forskellige grøntsager. Valget af protein tilføjer en tilpasset dybde til retten, hvor du kan vælge mellem tofu, kylling, svinekød, eller rejer, alt sammen fintskåret eller hakket for at sikre, at hver bid er balanceret og fuld af smag.

Kimchi Mandu er perfekt som en delikat forret eller en del af et større koreansk måltid, og byder på en autentisk smagsoplevelse, der transporterer dig direkte til hjertet af Korea.


Kimchi Mandu (Kimchi Dumplings)
Antal: 4 personer

Kimchi Mandu (Koreanske Kimchi Dumplings)

Er koreanske dumplings lavet på en dej af hvede (mandupi) med et fyld lavet på kimchi og grøntsags-ingredienser. Proteinet kan være tofu, kylling, gris eller rejer, som er fintskåret eller hakket.
Forfatter: Køkkenkemisten
Ret: Forret
Køkken: Asiatisk
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 30 minutter

Ingredienser

Mandupi

  • 240 gram Hvedemel
  • 170 milliliter Vand
  • 2-3 gram Salt

Kimchi Mandu fyld

  • 200 gram Kimchi
  • 400 gram Tofu eller 200 g hakket kød, fisk eller skaldyr
  • 1 stk. Gulerødder i fine tern
  • 4 stk. Forårsløg i tynde skiver
  • 5 gram Rapsolie til sautering
  • 5 gram Sesamolie egner sig ikke til stegning
  • Soya
  • Salt og Peber

Sådan gør du

Mandupi

  • Bland hvedemel og salt
  • Tilsæt vandet lidt efter lidt og ælt til dejen er jævn og alt melet er opsuget af vandet
  • Tag dejen ud på et bord og ælt til gluten danner en sej og smidig dej
  • Lad dejen hvile i mindst 30 min.
  • Lav kimchi-fyldet klar, mens dejen hviler
  • Når kimshi-fyldet er klar, lav dejen til en pølse og skær den i passende stykker, der formes til en kugle og udrulles til pandekager med en diameter på 7-10 cm. Kom mel på bordet, så dejen ikke klistrer fast
  • Så snart en pandekage er klar, kommes kimchi-fyldet i og dejen formes omkring fyldet til en dumpling
  • Dumplingerne steges på en pande til bunden er sprød, hvorefter, der kommes vand på panden og lægges låg på, så de damper færdige.
  • Serveres med en spicy dressing lavet med 15 g soya sauce, 15 g riseddike, 10 g gochugaru chiliflager og 5 g brunt sukker.

Kimchi Mandu fyld

  • Opvarm rapsoilien i en wokog, tilsæt gulerod, forårsløg og kimchi, krydr med salt og peber, og steg det hele i ≈5 min.
  • Tilsæt soya for at glacere retten og steg videre i 1 min.
  • Steg tofu eller kødet ganske kort og bland det med kimchi-grøntsagerne
  • Smag til med soya, sukker, salt og peber
  • Kom fyldet i dumplingpandekagen og fold det til en dumpling
  • Dumplingerne steges på en pande til bunden er sprød, hvorefter, der kommes vand på panden og lægges låg på, så de damper færdige.