x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Key Lime Pie

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 16. maj 2019

Key Lime Pie: En himmelsk opskrift på den amerikanske klassiker!

Mmh – syrlig, fløjlsblød flødecreme på en sprød, fed mørdejsbund. Den er en fuldtræffer hver sommer!

Man kender faktisk ikke dens helt præcise oprindelse, men det giver jo altid anledning til en masse gode historier – og dem er der rigeligt af. Nogle mener endog, at tærten slet ikke har sine rødder i Key West i Florida, som historien ellers typisk går på, men at den er inspireret af en citrontærte fra New York.

Key Lime Pie havde sin officielle debut, da Key Wests første millionær, William Curry, omtalte tærten: Hans kok, “Tante Sally”, bagte den efter sigende til ham. Hvor hun til gengæld havde opskriften fra, kan vi kun gisne om.

Vi er under alle omstændigheder ret pjattede med denne perfekte balance mellem det søde, bløde, syrlige og sprøde! Så forleden var jeg atter at finde i køkkenet med hænderne i tærtedejen 🙂


Key Lime Pie

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 3 timer
Tilb. tid: 1 time
Antal: 8 personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

Mørdej

  • 150 gram Smør
  • 1 Æg
  • 100 gram Flormelis
  • 300 gram Hvedemel
  • 400 gram Kikærter Tørrede

Limecreme

  • 2 Æg
  • 100 gram Sukker
  • 2 tsk. Vaniljesukker
  • 6 Lime (Saft og skal)
  • Piskefløde 1,5 dl
  • Majsstivelse 0,5 tsk.

Sådan gør du

Mørdejsbund

  • Find din røremaskine frem og kom hvedemel, flormelis, smør og æg i skålen.
    Tænd maskinen og lad det røre sammen til en fast dej.
    Placér dejen på køkkenbordet og ælt den sammen i hænderne.
    Sæt dejen på køl i 45 minutter.
    Drys bordet med lidt mel og rul dejen ud herpå.
    Find en god non-stick tærteform frem - gerne én med løs bund.
    Kom dejen heri - pres den let rundt i formen, så den fylder formen ud.
    Hæld nu de tørrede kikærter ned i formen og ovenpå dejen. Det forhindrer dejen i at løfte sig under bagningen og sprække.
    Tænd ovnen på 170 grader almindelig over- og undervarme.
    Lad tærtebunden bage i 15 minutter.
    Placér tærtebunden på en rist til afkøling - lad kikærterne blive i formen til bunden er helt afkølet.
     

Limecreme

  • Sæt ovnen på 110 grader almindelig over- og undervarme.
    Find en skål frem og kom sukker, vaniljesukker, revet limeskal og majsstivelse i.
    Pisk det hele grundigt sammen.
    Tilsæt nu limesagt, æg og piskefløde.
    Pisk blandingen godt sammen indtil der ingen klumper er. Her er en elpisker rigtig god at bruge.
    Hæld limecremen over den nu afkølede tærtebund.
    Bag din Key Lime Pie i mellem 30 og 45 minutter indtil cremen har sat sig.
    Tærten skal afkøle i mindst tre timer, før den kan tages ud af tærteformen.
    Pynt tærten med lidt drysset flormelis og nyd med det samme eller gem til dagen efter.
    Tærten er også rigtig lækker med enten creme fraiche eller en letpisket flødeskum med revet limeskal henover som tilbehør!
    Enjoy, som de kære amerikanere ville have sagt 🙂

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.