Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Key Lime Pie

Thomas NielsenThomas Tranegaard Nielsen
   

Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.

7. juli 2022
Key Lime Pie: Den bedste opskrift på den amerikanske klassiker! Mmh - sød og syrlig, fløjlsblød creme med flødeskum og en sprød kiksebund. Den er en fuldtræffer hver sommer!
Key Lime Pie

Opskrift på key lime pie

Key Lime Pie: En himmelsk opskrift på den amerikanske klassiker!

Mmh – sød og syrlig, fløjlsblød creme med flødeskum og en sprød kiksebund. Den er en fuldtræffer hver sommer!

Jeg har opskriften fra bogen: “Signature Dishes That Matter“, der har fokus på verdens mest ikoniske retter, der har været med til at ændre madkulturen i verden. Det her skulle være den originale opskrift på tærten.

Key Lime Pie stammer fra øen Key West ved Florida og grunden til at opskriften er med kondenseret mælk er, at da opskriften blev opfundet var der ingen bro til øen, så det var nærmest umuligt at skaffe frisk mælk/fløde. Derudover bruger de deres vildtgroende key limes til opskriften. De er svære at få fat i herhjemme, så jeg har lavet opskriften med almindelige limes. Eftersigende er key limes lidt mindre og mere aromatiske end de limes vi bruger.

Opskriften kræver ikke mange ingredienser og er super let at lave. Det er måske derfor amerikanerne har udtrykket: “Easy as a pie”.

Vi er under alle omstændigheder ret pjattede med denne perfekte balance mellem det søde, bløde, syrlige og sprøde! Så forleden var jeg atter at finde i køkkenet med hænderne i tærtedejen 🙂


Key Lime Pie
Antal: 8 personer

Key Lime Pie

Key Lime Pie: Den bedste opskrift på den amerikanske klassiker! Mmh - sød og syrlig, fløjlsblød creme med flødeskum og en sprød kiksebund. Den er en fuldtræffer hver sommer!
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen
Ret: Bagning, Dessert, Sødt
Køkken: Amerikansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 25 minutter
Hviletid: 2 timer 15 minutter

Grej

Ingredienser

Tærtebund

  • 200 gram Kiks Digestive, Grahamskiks eller ingefærkiks
  • 100 gram Usaltet smør smeltet
  • 80 gram Sukker

Limecreme

  • 3 stk. Æggeblommer
  • 2 stk. Lime kun skallen, cirka 2 spsk.
  • 1 dåse Kondenseret mælk 394 gram
  • 160 gram Limesaft køb evt. en flaske

Topping

  • 250 gram Piskefløde det må gerne være double cream hvis du kan skaffe det
  • 2 spsk. Flormelis

Sådan gør du

Tærtebund

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader almindelig ovn.
  • Kom fedtstof på dit tærtefad, f.eks. ved at bruge et stykke køkkenrulle og smør alle overfladerne indvendig med f.eks. smør eller bagefedt.
  • Kom kiksene i en frysepose/ziplock pose og knus dem. Du kan også bruge en foodprocessor eller en blender til det.
  • Tilsæt smeltet smør og sukker og fordel så godt som du overhoved kan.
  • Hæld posens indhold ud i tærtefadet og fordel det så jævnt som overhoved mulig. Få det godt op ad siderne.
  • Bag det i ovnen i 8 minutter indtil bunden er fast og let gylden.
  • Tag den ud af ovnen og sæt den til afkøling på en bagerist.

Limecreme

  • Riv skallerne af din limes of vær forsigtigt med ikke at få andet end det grønne med. Kom det i en skål sammen med æggeblommerne.
  • Pisk æggemassen tyk og skummende ved hjælp af en elpisker på maksimal hastighed. Det tager cirka 5 minutter.
  • Tilsæt langsomt herefter det kondenserede mælk i 3-4 minutter.
  • Skru elpiskeren ned på den laveste hastighed og tilsæt limesaften. Det skal blot være fordelt og blandet sammen, ikke mere.
  • Hæld limecremen over på den bagte tærtebund og bag den i 10 minutter ved 180 grader almindelig ovn. Det handler om at cremen blot skal sætte sig, ikke tilberedes.
  • Tag tærten ud og lad den køle af på en bagerist.
  • Når den er kølet af, skal den i køleskabet.
  • Inden den skal serveres (og pyntes), skal den have 15 minutter i fryseren.

Pynt

  • Kom fløde og flormelis i en skål.
  • Pisk det i hånden indtil den begynder at tykne. Sørg altid for at flødeskummen ikke er helt pisket færdig når du stopper, da flødeskummen arbejder og tykner videre.
  • Kom den i et tyl eller pynt med en ske.
  • Tag den kolde tærte ud af fryseren og kom flødeskum på toppen, evt. sammen med lidt revet limeskal.
  • Velbekomme.

Noter

Key Lime Pie
Key Lime Pie