x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Kalvehaler

| 5. september 2019
i bouillon med kål

Dejlig og velsmagende simreret med kål og kalvehaler.

Haler er generelt ikke populært herhjemme i Danmark, hvilket er synd, da det er et yderst velsmagende udskæring.

Som andre gode og grove udskæringer, så kræver den dog lidt kærlighed og tid til at blive mør og lækker.

Vi har opskriften fra bogen: “Grundkøkken”, skrevet af Mikkel Maarbjerg og Nikolaj Kirk.


Kalvehaler

i bouillon med kål
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 20 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Gæsteindlæg

Ingredienser

  • 12 stk. Kalvehaler a' 50 gram
  • Olie
  • 1 stk. Løg
  • Frisk timian 1 kvist
  • 2 stk. Laurbærblad
  • 0.5 stk. Spidskål
  • 0.5 stk. Blomkål
  • Salt og peber friskkværnet

Tilbehør

  • Brød God kvalitet

Sådan gør du

  • Brun kalvehalerne godt på alle sider i en gryde med lidt olie.
    Hæld derefter fedtet fra.
    Kom vand på, så det dækker helt.
    Kog halerne op og fjern urenheder.
    Hak det pillede løg groft og kom det i gryden sammen med lidt salt, timian og laurbær.
    Lad halerne simre i ca. 1 time, til de er møre.
    Tag dem op og sigt bouillonen gennem et klæde.
    Hæld den tilbage i gryden og kog den lidt ind, hvis den mangler kraft.
    Kom så halerne tilbage i bouillonen og hold dem varme.
    Skær roden af spidskålen og kassér de yderste blade.
    Skær kålen i grove stykker.
    Del blomkålen i buketter og kog dem møre i saltet vand i ca. 2 minutter.
    Kog spidskålen med det sidste minut, så det bevarer lidt sprødhed.
    Ved anretning lægges haler og den kogte kål i en dyb tallerken.
    Hæld den kogende bouillon over og server halerne med skiver af godt brød.

Om forfatteren




Vi har opskriften fra bogen: "Grundkøkken", udgivet af Politikens Forlag.