
Opskrift på kalvehaler
Dejlig og velsmagende simreret med kål og kalvehaler.
Haler er generelt ikke populært herhjemme i Danmark, hvilket er synd, da det er et yderst velsmagende udskæring.
Som andre gode og grove udskæringer, så kræver den dog lidt kærlighed og tid til at blive mør og lækker.
Vi har opskriften fra bogen: “Grundkøkken”, skrevet af Mikkel Maarbjerg og Nikolaj Kirk.

Kalvehaler
Ingredienser
- 12 stk. Kalvehaler a' 50 gram
- Olie
- 1 stk. Løg
- Frisk timian 1 kvist
- 2 stk. Laurbærblad
- 0.5 stk. Spidskål
- 0.5 stk. Blomkål
- Salt og Peber friskkværnet
Tilbehør
- Brød God kvalitet
Sådan gør du
- Brun kalvehalerne godt på alle sider i en gryde med lidt olie. Hæld derefter fedtet fra. Kom vand på, så det dækker helt. Kog halerne op og fjern urenheder. Hak det pillede løg groft og kom det i gryden sammen med lidt salt, timian og laurbær. Lad halerne simre i ca. 1 time, til de er møre. Tag dem op og sigt bouillonen gennem et klæde. Hæld den tilbage i gryden og kog den lidt ind, hvis den mangler kraft. Kom så halerne tilbage i bouillonen og hold dem varme. Skær roden af spidskålen og kassér de yderste blade. Skær kålen i grove stykker. Del blomkålen i buketter og kog dem møre i saltet vand i ca. 2 minutter. Kog spidskålen med det sidste minut, så det bevarer lidt sprødhed. Ved anretning lægges haler og den kogte kål i en dyb tallerken. Hæld den kogende bouillon over og server halerne med skiver af godt brød.