Go Back
+ servings
Antal: 4 personer

Kalvehaler

i bouillon med kål
Forfatter: Gæsteindlæg
Keyword: Aftensmad, Efterår, Kål, Kalv, Kalvehale, simreret, vinter
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 20 minutter

Ingredienser

  • 12 stk. Kalvehaler a' 50 gram
  • Olie
  • 1 stk. Løg
  • Frisk timian 1 kvist
  • 2 stk. Laurbærblad
  • 0.5 stk. Spidskål
  • 0.5 stk. Blomkål
  • Salt og peber friskkværnet

Tilbehør

  • Brød God kvalitet

Sådan gør du

  • Brun kalvehalerne godt på alle sider i en gryde med lidt olie.
    Hæld derefter fedtet fra.
    Kom vand på, så det dækker helt.
    Kog halerne op og fjern urenheder.
    Hak det pillede løg groft og kom det i gryden sammen med lidt salt, timian og laurbær.
    Lad halerne simre i ca. 1 time, til de er møre.
    Tag dem op og sigt bouillonen gennem et klæde.
    Hæld den tilbage i gryden og kog den lidt ind, hvis den mangler kraft.
    Kom så halerne tilbage i bouillonen og hold dem varme.
    Skær roden af spidskålen og kassér de yderste blade.
    Skær kålen i grove stykker.
    Del blomkålen i buketter og kog dem møre i saltet vand i ca. 2 minutter.
    Kog spidskålen med det sidste minut, så det bevarer lidt sprødhed.
    Ved anretning lægges haler og den kogte kål i en dyb tallerken.
    Hæld den kogende bouillon over og server halerne med skiver af godt brød.