x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Kage i mikroovn

PER ASMUSSEN | 1. oktober 2019

Chokoladekage der bages direkte i et papkrus i mikrobølgeovnen.

Disse sjove kager lavede jeg i forbindelse med undervisning af en 6. klasse i madkundskab.

Jeg var inviteret til at lave et “Masterchef arrangement” med fokus på udstyr og molekylær gastronomi. 

En nem kage lavet direkte i et papkrus og i mikroovnen. Den var et stort hit blandt ungerne.

Kage i mikroovn


Kage i mikroovn

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 3 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 2 tsk. Vaniljesukker
  • 8 spsk. Sukker
  • 2 pinch Salt
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 12 spsk. Hvedemel
  • 4 spsk. Kakao pulver
  • 12 spsk. Mælk
  • 60 gram Smør
  • 4 spsk. Chokolade knapper
  • Tivoli krymmel

Sådan gør du

    1. Smelt smørret i en skål i mikroovnen.
    2. Bland alle de tørre ingredienser (pånær chokoladeknapper og krymmel) sammen i en skål for sig.
    3. Rør herefter mælk og det smeltede smør i den tørre blanding.
    4. Tilsæt chokoladeknapperne og rør rundt.
    5. Smør papkrusene med lidt fedtstof (smør, olie, margerine eller sprayfedt/bagefedt).
    6. Fordel dejen i papkrusene.
    7. Sæt to papkrus i mikroen ad gangen og giv dem 2 - 2½ minut.
    8. Gentag på de resterende papkrus.
    9. Drys lidt tivolikrymmel ovenpå de færdige kager.

Noter

Kagen kan sagtens laves glutenfri ved at erstatte hvedemelet med f.eks. rød finax glutenfri melblanding.

Om forfatteren


Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.