Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Kålwrap med ølmarineret svinekød

Fadls forlagfadlsforlag
 
5. april 2019
Dejlig ret med masser af gode smage fra det asiatiske køkken. Masser af kål, sur-sødt gris sammen med masser af gode grøntsager.
Kålwrap med ølmarineret svinekød

Opskrift på kålwrap med ølmarineret svinekød

Dejlig ret med masser af gode smage fra det asiatiske køkken. Masser af kål, sur-sødt gris sammen med masser af gode grøntsager.

Vi har fået opskriften fra bogen: “Øl og mad“, hvor forfatterne siger følgende omkring opskriften:

“DENNE RET ER GENIAL SOM FORRET ELLER FROKOST eller som del af en buffet.

Til dinner parties for eksempel skal der være kold øl, masser af små retter og gode venner at dele det med.”


Kålwrap med ølmarineret svinekød
Antal: 4 personer

Kålwrap med ølmarineret svinekød

Dejlig ret med masser af gode smage fra det asiatiske køkken. Masser af kål, sur-sødt gris sammen med masser af gode grøntsager.
Forfatter: fadlsforlag
Ret: Forret, Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 6 timer
Tilb. tid: 1 time 20 minutter

Ingredienser

MARINADE

  • 3 deciliter Øl Hvedeøl
  • 1 deciliter Soya
  • 50 gram Ingefær Hakket
  • 4 spsk. Brun farin
  • 1 stk. citrongræs Hakket
  • 1 stk. Chili Grøn chili. Hakket
  • 2 spsk. Korianderfrø Let knust
  • 1 stk. Ribbensteg Uden svær
  • Sesamfrø Lidt

KÅLWRAP

  • 2-3 blade Savojkål
  • 2-3 blade Kål hvidkåls- eller spidskålsblade
  • 1 stk. Agurk
  • 2 stk. Gulerødder
  • 2 stk. Forårsløg

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienser til marinaden sammen.
  • Læg ribbensteg i en beholder med marinaden hældt over, så det dækker.
  • Stil det på køl natten over.
  • Tag næste dag ribbenstegen op af marinaden, og steg den i ovnen ved 200°C i 1 time.
  • Hæld marinaden i en gryde, og kog den ind til det halve.
  • Køl den efterfølgende ned, og server med sesamfrø i.
  • Pil kålblade af stokken, og bevar dem hele.
  • Blanchér dem i 1 minut, og køl dem derefter ned med koldt vand.
  • Snit agurk, gulerod og forårsløg i tynde strimler.
  • Skær derefter bladene i halve, skær ribbensteg i skiver, og lav rullerne:
  • Pensl først kålbladene med marinade, læg derefter et stykke kød, snittede grøntsager, og rul sammen.
  • Gentag proceduren. Man kan også servere det hele ved bordet i skåle, hvor gæsterne selv er med til at lave dem.

Noter