x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Kålret

ANNE METTE AUTZEN | 4. oktober 2018

Hele familiens absolutte efterårs- og vinterfavorit, smækfyldt med smag, vitaminer og gode kostfibre.

Retten er hurtig at lave at lave, rækker til mange personer og er billig i indkøb – hvad kan man så næsten forlange mere?

Spis med både gaffel og ske og server et lækkert madbrød som tilbehør – velbekomme!


Kålret

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

  • 400 gram Hakket Oksekød
  • 150 gram Bacon røget
  • 0.5 stk. Hvidkål
  • 4 stk. Gulerødder
  • 1 kilogram Kartofler
  • Krydderier salt og peber
  • 4 spsk. Basilkum tørret
  • 1 liter Vand

Sådan gør du

  • Skær bacon ud i tern
    Opvarm en stegegryde og kom bacon heri.
    Steg det, til det har smidt en del af fedtet og er blevet let gyldent. 
    Kom det hakkede oksekød i gryden og lad det stege med, til det har fået stegeskorpe.
    Krydr med salt, peber og tørret basilikum.
    Skræl kartofler og gulerødder og skær begge i mundrette stykker.
    Tilsæt kartofler og gulerødder til kødet i gryden.
    Snit hvidkålen i grove stykker og kom dem i gryden. 
    Hæld vandet ved retten og lad den småkoge under låg i minimum 30 minutter.
    Server retten med et godt madbrød til at svøbe den lækre sky/suppe op med!
    Kålret
    Kålret

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!