
Opskrift på juletrifli med æblegrød, kanelskum og brunkager
Juletrifli til decemberhyggen? Denne her er med brunkager, æbler og kanel-flødeskum.
Let syrlige æbler er kogt med lidt vanille og ingefær, hvilket er et herligt match til den søde skum og sprøde kager.
I det hele taget smage, der bar klæder hinanden; æble, kanel, vanille, ingefær og et krydret twist fra brunkager.
Triflien er nem og hurtig og et hyggeligt lille indslag til julebordet.

Juletrifli med æblegrød, kanelskum og brunkager
Grej
- Kartoffelskræller Valgfrit til at skrælle æblerne
Ingredienser
Æblegrød
- 450 gram Æbler 4-5 stk.
- 1 tsk. Frisk ingefær revet
- 1 tsk. Vaniljesukker
- 1 deciliter Vand
Kanelflødeskum
- 2 deciliter Fløde
- 1 spsk. Flormelis
- 1 tsk. Kanel stødt
Topping
- 50 gram Kiks Bastogne
- 50 gram Brunkager
Sådan gør du
- Skræl og skær æbler i tern. Put dem i en gryde sammen med ingefær, vanillesukker og vand – giv et kort opkog og lad så simre til æblerne er møre. Mos eller stavblend til en æblegrød. Sæt på køl ca. 30 min.
- Pisk fløde sammen med flormelis og kanel til en let flødeskum.
- Knus bastogne kiks og brunkager.
- Find 2 glas frem og fordel den kølede grød, vanilleskum og kager i dem, så du får fine lag i glassene. Pynt evt med kanelstænger og brunkager og servér (eller gem til senere).