x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Jordskokkesuppe med ristede svampe

METTE | 20. august 2018

En lækker og cremet suppe med kartofler og jordskokker.

Suppen er mild, men samtidig fuld af smag, og de smørstegte svampe sætter prikken over i’et. 


Jordskokkesuppe med ristede svampe

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Mette

Ingredienser

  • 350 gram Jordskokker
  • 300 gram Bagekartofler
  • 2 stk. Løg
  • 2 clove Hvidløg
  • 0.5 bunch Frisk timian
  • Olie
  • Smør
  • 1 liter Bouillon Hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 1 deciliter Piskefløde
  • Muskatnød revet
  • Krydderier salt og peber
  • 300 gram Svampe gerne flere forskellige slags, fx champignon, karl Johan-svampe, kantareller og østershatte
  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Suppe:

    Jordskokker og kartofler skrælles og skæres i grove tern.
    Løg og hvidløg pilles og hakkes.
    Varm en en gryde op med smør og olie og sauter løg, hvidløg, jordskokker og kartofler i 2-3 minutter. De skal ikke tage farve.Tilsæt timian.
    Hæld bouillon ved og lad suppen koge i cirka 20 minutter, eller til alt er mørt. 
    Tag suppen af varmen og blend den med en stavblender.
    Tilsæt fløde og varm suppen op til kogepunktet. 
    Smag suppen til med salt, peber og revet muskatnød. 
     

    Smørstegte svampe:

    Start med at rense svampene. 
    Faste svampe som f.eks. champignon skylles kort under koldt vand og bunden skæres af.
    Blødere og mere ujævne svampe som østershatte og kantareller skal ikke skylles men blot børstes fri for jord og snavs.  
    Skær svampene i mindre stykker og steg dem sprøde i smør på en pande. Krydr med salt og peber.
     
    Server jordskokkesuppen med de smørstegte svampe. 
     
     

Om forfatteren


Mette nyder salater, rødt kød, det asiatiske- og italienske køkken samt er kaffeelsker?