
Opskrift på jordbærsalat med spinat og tomat
Den skønneste sommerlige jordbærtomatsalat kommer her. Salaten er frisk, enkel og består egentlig af ret få elementer, men elementer som klæder hinanden utrolig godt. Spinaten er i sig selv ret neutral, men ser smuk ud og lader virkelig jordbær og tomater komme til deres ret..
Derudover har jeg sprøde slikærter og blød cremet feta.
Det hele vendes i en god balsamico og giver tilsammen en smuk og lækker salat, der er klar på bare 10 min.
Balsamico fås i lyse og mørke varianter. De har en let syrlig smag, som går godt til rigtigt mange salater – især dem med et lidt sødt element i, som fx jordbærerne her. Balsamicoen skaber et fint modspil til det søde og tilføjer smag til salaten. Du kan bruge balsamico som det er, når du køber det. Men du kan også koge det op i en lille gryde, til det reduceres til ca. halvdelen og får en let sirupsagtig konsistens (glaze) – det giver en endnu mere intens smag og egner sig fint til bar lige at dryppe øverst i salater.
Jeg bruger den hurtige og færdigtkøbte version i denne salat, men glazen ville også klæde den godt.

Jordbærsalat med spinat og tomat
Ingredienser
- 75 gram frisk spinat
- 1-2 spsk. Balsamico god
- 500 gram Jordbær
- 200 gram Cherrytomater
- Salt og Peber Friskkværnet
- 1 bundt Basilikumblade
- 100 gram Slikærter + evt. en håndfuld friske ærter
- 100 gram Feta smuldret
Sådan gør du
- Skyl og afdryp spinaten. Put den i en skål og vend den sammen med lidt balsamico. Anret på et fad.
- Skyl jordbær og tomater og skær i mindre stykker. Put dem i en skål og krydr med lidt salt og peber. Lad trække et øjeblik.
- Hak basilikum og vend sammen med jordbær og tomater. Skær slikærter i minde stykker og vend i skålen sammen med ærter.
- Anret din jordbær/tomat blanding ovenpå spinaten. Drys med smuldret feta og server