Røræg som man kender det fra en amerikansk diner.
Opskriften er let, hurtig og giver et lækkert cremet resultat – selvom det måske ikke er helt sådan du kender røræg.

Ingredienser
- 4 stk. Æg
- Salt
- 10 gram Smør til stegningen
Sådan gør du
- Kom æg og salt i en skål og pisk det sammen. Tænd din pande på middelhøj varme (9 ud af 14 på mit komfur) og kom smørret på. Når smørret bruser skruer du ned for blusset til middelvarme (7 ud af 14 på mit komfur) og hælder æggene på panden. Så snart du kan se at den begynder at sætte sig i kanterne, så skal du tage en dejskraber og skubbe hjørnerne ind på midten. Start i et hjørne og så skift til det modsatte hjørne. På den måde bliver der hele tiden placeret noget æg ovenpå noget andet æg. Fortsæt indtil cirka 2/3 af massen fast og den sidste 1/3 stadig er våd. Server på et ristet stykke brød straks.
Om forfatteren
Per er stifter af og redaktør på GastroFun.dk. Pers hjerte banker især for sous vide-teknikken, saucer og krogmodnet kød. Hans mission er at få danskerne til at spise bedre, lege og eksperimentere i køkkenet.