
Opskrift på indiske besan puda pandekager
Disse dejlige indiske besan puda pandekager laves af en blanding af squash, kikærtemel og en del “varme” krydderier.
Pandekagerne er dejlig mættende og kan sagtens bruges som en aftensmad eller god forkost.
De er lette at lave og kræver ikke mange ingredienser.
Vi har opskriften fra bogen: “Spis mig“, skrevet af Majbritt L. Engell & Alice A. Hartvig.

Indiske besan puda pandekager
Ingredienser
- 2 deciliter Kikærtemel
- 2 spsk. Havreklid
- 0.5 spsk. Spidskommen Stødt
- 0.5 spsk. Gurkemeje
- 0.5 tsk. Garam Masala
- 0.5 tsk. Bagepulver
- 1 fed Hvidløg Revet fint
- 2 deciliter Vand Kan erstattes af dansk vand
- 1 deciliter Vand Eller evt. mælk
- 2-3 spsk. Rapsolie koldpresset
- 100 gram Squash Revet groft
- Olie Til stegningen. Enten koldpresset rapsolie eller ekstra jomfruolivenolie
Sådan gør du
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål.
- Rør hvidløg, vand og olie sammen.
- Pisk det sammen med de tørre ingredienser, så det bliver til en sej dej uden klumper.
- Rør den revne squash ind i dejen.
- Kom olie på en mellemstor pande og varm den op.
- Steg 1 dl dej pr. pandekage.
- Vend pandekagerne med en tallerken, når de er gyldne.
- Skær pandekagerne ud i små trekanter og spis dem sammen med:- skyrdressing med urter og kefir- cashewsmør med honning- hummus med blomkål, og fintsnittet spidskål.