x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Indiske belugalinser med aubergine

FADLSFORLAG | 8. marts 2019

Denne opskrift er en lækker kødfri ret, hvor en de indiske krydderier spiller en hovedrolle sammen med aubergine og linser.

Vi har denne opskrift fra bogen: “Grøntsagsglæde“, hvor forfatteren Emma Martiny siger følgende om den:

“Denne lune, smukke servering er smagt til med den herligste indiske krydderiblanding. Jeg serverer sommetider linserne som tilbehør til kyllingespyd eller krydrede lammefrikadeller, men den er også fyldig nok til at kunne mætte som hovedret sammen med fladbrød og en frisk salat”.


Indiske belugalinser med aubergine

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: fadlsforlag

Ingredienser

  • 2 stk. Løg
  • 3 fed Hvidløg
  • Frisk ingefær 1 tommel
  • 1 spsk. Smør
  • 1 spsk. Korianderfrø Stødte
  • 1 spsk. Spidskommenfrø Stødte
  • 1 spsk. Gurkemeje
  • 3 deciliter Linser beluga
  • 1 dåse Hakket Tomater
  • 7 deciliter Bouillon Hønse
  • 1 spsk. Garam Masala
  • Salt
  • Peber Fra kværn

Bagt aubergine

  • 2 stk. Auberginer
  • 1 spsk. Olivenolie
  • Salt

Servering

  • 1 deciliter Græsk Yoghurt
  • Mandler Saltede. 1 håndfuld
  • 1 deciliter Rosiner Gerne gyldne
  • Bredbladet persille 1 håndfuld

Sådan gør du

Belugalinser

  • Hak løg fint, og riv hvidløg og ingefær.
    Steg dem i smør i en gryde, indtil løgene er gennemsigtige.
    Tilsæt koriander, spidskommen og gurkemeje, og lad det svitse med i et par minutter.
    Tilsæt belugalinser, hakkede tomater og bouillion, og lad gryden simre i 30 minutter, til linserne er møre og væsken fordampet.
    Imens kan du lave de saltede mandler.
     

Bagt aubergine

  • Tænd ovnen på 200 grader. Skær auberginer i lange både, og fordel dem på en bageplade.
    Dryp med olivenolie, og drys med salt, og sæt bagepladen i ovnen i 15-20 minutter, til bådene er gyldne og møre. 
     

Servering

  • Rør garam masala i gryden, og smag til med salt og peber.
    Kom linserne over på et fad, og fordel små portioner af græsk yoghurt på linserne med en ske.
    Anret auberginebåde over.
    Hak saltede mandler groft, og drys dem over fadet sammen med rosiner og bredbladet persille.
    Servér … som en del af et indiskinspireret festmåltid eller som en mættende hovedret for 2.

Om forfatteren




Vi har opskriften fra bogen: "Grøntsagsglæde", skrevet af Emma Martiny.