x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Imponerende pommes anna

madsglunde | 1. marts 2021

I tråd med mit tidligere indlæg hvor I fik opskriften på en altid go-to sauce, så tænkte jeg, hvad med kartoflerne?

Derfor får i her mit bud på en kartofler, som kan bruges til alt, smager fantastisk og imponerer de fleste.

Den går også rigtig godt sammen med whiskysaucen

Selvom denne kartoffel har lidt ekstra wow faktor, så er det faktisk ikke så avanceret at lave som de fleste tror.

Så mangler I en kartoffel der går til nærmest alt kød og sauce, så skal i helt sikkert se med her.

Imponerende pommes anna

Imponerende pommes anna

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Kartofler, Tilbehør
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time
Antal: 12 personer
Forfatter: madsglunde

Ingredienser

  • 3 kilogram Bagekartofler
  • 200 gram Smør
  • 3 clove Hvidløg
  • 3 stk. Løg
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • 1. Smørret smeltes og hvidløg presses i.
    2. Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Det samme gøres med løgene.
    3. Jeg benyttede en form på 25x30 cm, benyt en form så tæt på de mål som mulig. Det skal passe med, at du har et fad eller noget andet tungt du kan sætte oven på og som også kan komme i ovnen. Dette skyldes, at det skal bages under pres.
    4. Put bagepapir i formen.
    5. Læg et pænt lag kartofler hele vejen hen i fadet, således at kartoflerne overlapper hinanden lidt.
    6. Pensel herefter med hvidløgssmørret, undgå her at få så lidt valle med som muligt.
    7. Krydr med salt og peber og læg et fint lag løg.
    8. Forsæt med dette til kartoflerne er brugt (ca. 6-7 lag).
    9. Kom nu bagepapir på toppen og pres den anden form nedover.
    10. Bag det i ovnen på 180 grader i 60-90 minutter (til det er mørt - brug en kniv til at stikke i og føl hvordan de er).
    11. Lad kartoflen køle lidt af inden du sætter dem i køleskabet over natten. Bliv ved med at have kartoflerne under pres i køleskabet, læg gerne noget mere tungt på så du er sikker på at det bliver helt kompakt.
    12. Dagen efter kan du skære dem ud i ønsket størrelse og form.
    13. Steg dem op i lidt olie på en pande til de er gyldne.
    14. Du kan enten servere dem nu eller lægge dem på en plade og sætte dem på køl igen så de blot skal lunes i ovnen efterfølgende.

Om forfatteren


Mads er 26 år og går meget op i madlavning, og sunde alternativer ??‍?

Følg mig på Instagram her.