x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hvidløgssnurrer med persille

ANNE METTE AUTZEN | 26. marts 2020

Jeg er nok gået lidt i “snurrer-hjørnet”. Forleden lavede jeg disse skønne snurrer med kardemomme, remonce og vaniljecreme ovenpå, og nu har jeg så lavet en mere frokostvenlig version, nemlig med hvidløg og persille samt sesamfrø drysset udover.

En rigtig skøn snack at have ved hånden.

Snurrer er vildt populære, og så er de ret nemme at lave selv! Herunder har jeg vedhæftet en video, der viser, teknikken.

 

Hvidløgssnurrer med persille opskrift


Hvidløgssnurrer med persille

No ratings yet
Udskriv Pin
Antal: 20 stk.
Forfatter: Anne Mette Autzen

Ingredienser

Dej til snurrer

  • 500 milliliter Mælk koldt
  • 50 gram Gær
  • 1 Æg stort
  • 200 gram Durum mel
  • 800 gram Hvedemel
  • 14 gram Salt
  • 14 gram Sukker
  • 150 gram Smør skåret i små tern

Hvidløgsfyld

  • 100 gram Smør
  • Persille frisk
  • 5 clove Hvidløg
  • 1 tsk. Salt

Topping

  • 1 Æg til pensling
  • Sesamfrø til drys

Sådan gør du

Dej til snurrer

    1. Start med at hælde den kolde mælk i en skål.
    2. Kom gæren i skålen og rør det ud i mælken, så det opløses.
    3. Slå ægget ud i skålen og tilsæt begge typer mel samt salt og sukker.
    4. Ælt det rigtig godt igennem, enten i hånden eller på maskine. På maskinen tager det cirka 8 minutter, og i hånden tager det selvfølgelig lidt længere tid.
    5. Når dejen begynder at slippe kanterne af skålen, tilsættes smørret. Lad det hele blive æltet godt sammen.
    6. Lad dejen hæve i 60 minutter.
     

Hvidløgsfyld

    1. Kom alle ingredienser i en blender og blend det sammen til en homogen masse.
     

Hvidløgssnurrer

    1. Når dejen har hævet færdigt, vendes den ud på køkkenbordet.
    2. Rul dejen ud til en firkant på cirka 60 x 30 centimeter.
    3. Fordel herefter dit fyld udover dejen.
    4. Fold nu (på den korte led) den ene side af dejen ind, så den rører midten af dejen, og fold  herefter den anden side af dejen henover, så du har tre lag.
    5. Rul nu dejen, så den bliver cirka fem centimeter længere på den lange led.
    6. Skær dejen ud på den korte led, så du får 20 stykker på cirka tre centimeter i bredden.
    7. Rul dem alle til snurrer, én for én. Se hvordan i denne video.
    8. Kom bagepapir på et par bageplader og fordel alle snurrerne herpå med lidt afstand.
    9. Lad dem stå og efterhæve, indtil de bliver dobbelt så store.
    10. Pisk ægget sammen og pensl det på de færdighævede snurrer.
    11. Drys med sesam.
    12. Bag snurrerne ved 200 grader almindelig ovn i små 15 minutters tid. Tiden afhænger af din ovn, så hold øje med dem. Det kan også være at de kun skal have cirka 12 minutter.
    13. Lad de færdigbagte hvidløgssnurrer køle af på en rist, inden de serveres.

Om forfatteren


Anne Mette elsker at eksperimentere med nye ting i køkkenet - gerne med sæsonens råvarer - hvad enten det er syltning, bagning eller madlavning!