Opskrift på hvide asparges med løvstikkehollandaise
En simpel, flot og lækker ret. Lækre hvide asparges serveres med en Sauce Hollandaise med løvstikker.
Retten kan bruges som en forret eller en vegetarisk hovedret.
Vi har opskriften fra bogen: “Nemt vegetarisk“.
Antal: Portioner
Hvide asparges med løvstikkehollandaise
Ingredienser
- Asparges 4-8 store hvide danske asparges
- 1 stk. Æggeblomme
- Citronsaft Fra ¼ citron
- Salt
- Peber
- 70 gram Smeltet smør
- Løvstikke 8 stængler
- Olie Smagsneutral. Til friturestegning
- Brød Til servering
Sådan gør du
- Skræl de hvide asparges fra hovedet og ned, og skær bunden af. Kog dem i saltet vand i 7-8 min. afhængigt af tykkelse. Pisk æggeblommen sej med citron og lidt salt over vandbad, så det er lunt. Smelt smørret, og klar det. Klaret smør laver du ved at smelte smør ved lav varme og si eller skumme det hvide, der danner sig (koaguleret valleprotein), fra. Hæld smørret i den piskede æggeblomme dråbevis, og når det tykner til en sauce, vendes hakket løvstikke i efter smag. Hold det lunt. De pæneste blade af løvstikken frituresteges i olie ved 180 grader i 10 sekunder og anrettes sammen med citronskiver som pynt ved aspargesene med løvstikke-hollandaisen. Servér med brød til.