Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hotteok – koreansk dessertpandekage

Jens Folke KøkkenkemistenKøkkenkemisten
 

Jens Folke, også kendt som Køkkenkemisten har altid brændt for at lave kvalitetsmad af gode råvarer og gerne helt fra grunden. Han er medlem af Det Danske Gastronomiske Akademi og skriver som forsker om gastronomi på Lex.dk, Danmarks on-line nationalleksikon.

17. maj 2024
Oplev den klassiske koreanske dessert Hotteok, en hvede-pandekage fyldt med brunt muscovado sukker, kanel og hakkede nødder. Lær at lave disse lækre pandekager, der stammer fra Joseon-dynastiet, og nyd dem sprøde og varme.

Opskrift på hotteok – koreansk dessertpandekage

Hotteok er en klassisk koreansk dessert, der stammer tilbage fra Joseon-dynastiet. Disse lækre hvede-pandekager er fyldt med en sød blanding af brunt muscovado sukker, kanel og hakkede nødder, før de steges sprøde og gyldne på en jernpande. Hotteok er en perfekt kombination af sprød ydre og blød, sød indre, og de er bedst, når de serveres varme.


Servings: 8 stk.

Hotteok – koreansk dessertpandekage

Oplev den klassiske koreanske dessert Hotteok, en hvede-pandekage fyldt med brunt muscovado sukker, kanel og hakkede nødder. Lær at lave disse lækre pandekager, der stammer fra Joseon-dynastiet, og nyd dem sprøde og varme.
Author: Køkkenkemisten
Ret: Dessert, Sødt
Køkken: Asiatisk
Forb. tid: 1 time 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter

Ingredienser

  • 120 gram Hvedemel
  • 120 milliliter Vand lunkent
  • 50 gram Sukker
  • 3 gram Tørgær
  • 2 gram Salt
  • 100 gram muscovadosukker
  • 60 gram nødder hakkede – f.eks. peanuts, cashew, peakan, valnød …
  • 30 milliliter Rapsolie
  • 12 gram Sesamfrø sorte
  • 24 gram Kanel

Sådan gør du

  • Aktivér gæren ved at røre den ud i lunkent vand med sukker og lad det hvile i 5-10 min.
  • Rør saltet ud i melet og tilsæt derefter gær-sukkervandet til melet for at lave en jævn dej, der er smidig uden at være klæbrig
  • Lad dejen hæve i 60 min. til den opnår dobbelt størrelse
  • Mens dejen hæver mixes ingredienserne til fyldet
  • Slå dejen ned, del og form den til 8 lige store kugler
  • Lav en hulning i midten af hver kugle og kom 1/8 af fyldet i hver hulning; saml dejens hjørner til en ny kugle med fyldet i midten
  • Varm en pande op med olien og kom dejkuglerne på panden med samlingerne nedad og tyk dem flade til de har en højde på 6-8 mm.
  • Lad hotteok brune 2-3 min på hver side til de er gyldne og sprøde
  • Servér hottoek mens de er varme.

Noter

Hptteok - koreansk dessertpandekage