
Opskrift på hotteok – koreansk dessertpandekage
Hotteok er en klassisk koreansk dessert, der stammer tilbage fra Joseon-dynastiet. Disse lækre hvede-pandekager er fyldt med en sød blanding af brunt muscovado sukker, kanel og hakkede nødder, før de steges sprøde og gyldne på en jernpande. Hotteok er en perfekt kombination af sprød ydre og blød, sød indre, og de er bedst, når de serveres varme.

Hotteok – koreansk dessertpandekage
Ingredienser
- 120 gram Hvedemel
- 120 milliliter Vand lunkent
- 50 gram Sukker
- 3 gram Tørgær
- 2 gram Salt
- 100 gram muscovadosukker
- 60 gram nødder hakkede – f.eks. peanuts, cashew, peakan, valnød …
- 30 milliliter Rapsolie
- 12 gram Sesamfrø sorte
- 24 gram Kanel
Sådan gør du
- Aktivér gæren ved at røre den ud i lunkent vand med sukker og lad det hvile i 5-10 min.
- Rør saltet ud i melet og tilsæt derefter gær-sukkervandet til melet for at lave en jævn dej, der er smidig uden at være klæbrig
- Lad dejen hæve i 60 min. til den opnår dobbelt størrelse
- Mens dejen hæver mixes ingredienserne til fyldet
- Slå dejen ned, del og form den til 8 lige store kugler
- Lav en hulning i midten af hver kugle og kom 1/8 af fyldet i hver hulning; saml dejens hjørner til en ny kugle med fyldet i midten
- Varm en pande op med olien og kom dejkuglerne på panden med samlingerne nedad og tyk dem flade til de har en højde på 6-8 mm.
- Lad hotteok brune 2-3 min på hver side til de er gyldne og sprøde
- Servér hottoek mens de er varme.
Noter

