
Opskrift på honning- og srirachaglacerede østershatte med ‘ranch’ inspireret dressing og æblesalat
I samarbejde med vores sponsor HelloFresh præsenterer vi en ret, der virkelig får smagsløgene til at danse. Østershatte, kendt for deres dybe umamismag, spiller hovedrollen i denne opskrift, hvor de paneres, steges og glaseres med en forførende blanding af honning og sriracha.
Tilbehøret er ikke mindre imponerende: sprøde cajunfritter og en frisk æblesalat med knasende valnødder og spinat, alt sammen afrundet med en ‘ranch’ inspireret dressing, der tilføjer en cremet kontrast til rettens rige smagsprofil.
Lad os tage dig gennem hvert skridt af denne kulinariske rejse.
Retten er del af menuen fra deres måltider for d. 6-12. april. Du kan se alle ugens menuer her.

Honning- og srirachaglacerede østershatte med ‘Ranch’ inspireret dressing og æblesalat
Ingredienser
HelloFresh måltidskasse
- 200 gram Østershatte
- 4 gram Røget paprika
- 25 gram Honning
- 20 gram Chilisauce Sriracha
- 1 stk. Æble
- 75 gram Creme Fraiche
- 25 gram Mayonnaise
- 1 fed Hvidløg
- 30 gram Frisk spinat
- 500 gram Kartofler
- 20 gram Valnødder
- 1 bundt Purløg
- 4 gram Ay Cajun-ba Cajun-krydderiblanding
Trin 3
- 2 spsk. Smør
- 1/4 tsk. Salt
- 1 spsk. Ketchup
Trin 4
- 1/2 spsk. Olivenolie
- 2 spsk. Hvedemel
- 1/2 tsk. Salt
Trin 5
- 1 spsk. Olivenolie
- 1/4 tsk. Salt
Sådan gør du
Trin 1
- Forbered Fritter: Forvarm ovnen til 240°C/220°C (varmluft).
- Skær kartofler til 1 cm fritter.
- Fordel på bageplade med bagepapir, dryp med olivenolie, krydr med Ay Cajun-ba og salt, og vend sammen.
- Bag i 25-35 min, eller indtil møre.
Trin 2
- Lav Dressing: Pres eller hak hvidløg fint.
- Hak purløg.
- Bland purløg, fraiche, hvidløg, mayonnaise, og et nip salt og peber i en lille skål.
- Stil til side.
Trin 3
- Forbered Glace: Smelt smør på middel varme.
- Tilsæt honning, salt, sriracha, og ketchup, og steg i 2-3 min, eller indtil tyknet.
- Hold varm til servering.
Trin 4
- Forbered Salat: Skyl spinat.
- Skær æble i tynde skiver. Bland æble, valnødder, spinat, olivenolie og salt i en stor skål.
- Riv svampe i strimler, bland med røget paprika, hvedemel, og salt.
Trin 5
- Steg Østershatte: Hæld olivenolie i en stegepande, og varm op på middelhøj varme.
- Steg svampe ad omgange i 4-5 min, eller indtil sprøde og gyldne.
- Overfør til en tallerken, krydr med salt.
- Vend svampe i honning- og srirachaglace lige inden servering.
Trin 6
- Anretning: Anret østershatte, æblesalat og fritter på tallerkener.
- Server med dressing.