x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hønsesalat med sprødt kyllingeskind

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 22. april 2018
Det her er mit bud på hvordan du kan tage den fantastiske danske klassiker hønsesalat og gøre den endnu bedre.

Det her er mit bud på hvordan du kan tage den fantastiske danske klassiker hønsesalat og gøre den endnu bedre.

Kødet tilberedes ved hjælp af sous vide teknikken og dressingen indeholder bl.a. en hjemmerørt mayonnaise.


Hønsesalat med sprødt kyllingeskind

Det her er mit bud på hvordan du kan tage den fantastiske danske klassiker hønsesalat og gøre den endnu bedre.
No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 1 time 40 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 1 portion
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 2 stk. Kyllingebryst Med skind
  • 1 spsk. Creme Fraiche
  • 1 Æggeblomme
  • 1 tsk. Sød sennep
  • 1 deciliter Olie
  • Salt
  • Æbleeddike
  • Peber
  • Citronsaft
  • 0.5 dåse Aspargessnitter

Sådan gør du

  • Kyllingebryst/skind

    Tag skindet af begge kyllingebryster.
    Krydr kyllingebrysterne med salt og peber og læg dem i en vakuumpose sammen med lidt af væsken fra aspargessnitterne.
    Kyllingebryst sous vide
    Tilbered det ved sous vide/vandbad i 1 time og 15 minutter ved 60 grader.
    Bred kyllingeskindene ud på en bageplade medet stykke bagepapir og salt det let. Læg et stykke bagepapir ovenpå kyllingeskindet og sæt et ildfastfad ovenpå kyllingeskindet, for at holde skindet fladt.
    Steg kyllingeskindet sprødt i en ovn ved 180-200 grader, det tager cirka 20-30 minutter. Hold godt øje med skindet ikke bliver brændt.
    Når skindet er sprødt, ligges det til afkøling på et stykke fedtsugende papir.
    Sprødt kyllingeskind
    Når kyllingebrysterne er færdige tages de ud af posen og tørres godt af.
    Giv dem 20 sekunder på hver side på en pande/grill for at få lidt stegeskorpe.
    Kyllingebryst
    Efter panden skal brysterne skæres i mindre stykker og sættes på køl. Det gør vi typisk i en fryser i et kvarter.
     

    Mayonnaise

    Imens kyllingen afkøles piskes der en mayonnaise. 
    Kom en æggeblomme op i en skål sammen med sennep og rør det godt sammen evt. med en el-pisker. Pisk stille og roligt olien i æggeblomme indtil mayonnaise begynder at tykne (hældes olien i for hurtigt vil mayonnaise skille).
    Rør den hjemmepiskede mayonnaise i en skål sammen med creme fraiche og smag til med salt, peber, citronsaft og æbleeddike.
     

    Hønsesalat

    Når dressingens tilsmagning er på plads, vendes de afkølede kyllingetern og aspargessnitter i.
    Pynt af med det sprøde kyllingeskind.
    Perfekt til en god frokost eller sammen en lækkert hjemmebagt crossaint.

Noter

Har man ikke en sous vide, kan man koge kyllingebrysterne i vand med en hønseboullionterning i cirka 30 minutter.

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.