Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hjemmelavet Vaniljeparfait

Thomas NielsenThomas Tranegaard Nielsen
   

Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.

15. september 2022
Dejlig og let is, der ikke kræver en ismaskine. Denne opskrift kan du betragte som en basis-is. Du kan altså tilsætte smag på mange forskellige måder. 
Vaniljeparfait

Opskrift på hjemmelavet vaniljeparfait

Dejlig og let is, der ikke kræver en ismaskine.

Denne opskrift kan du betragte som en basis-is. Du kan altså tilsætte smag på mange forskellige måder. 

Du kan bruge følgende pulver der kan piskes med i æggemassen: Kakao, lakridspulver, kanel, ingefær osv. 

Du kan også vende forskellige sirupper i massen, inden du hælder den i formen. Det kunne f.eks. være lakridssirup, ahorn, æble, caramel, kaffe, mango osv. 

Hvis du bruger bær, kan du enten gøre det med friske bær også kan du lave en coulis af 150 g bær, 50 sukker og 25 g vand, som koges i 5 min. og blendes, sigtes og køles, inden den bliver vendt i ismassen. Det kan f.eks. bruge hindbær, solbær, blåbær, brombær, skovbær, kirsebær osv.


Vaniljeparfait
Antal: 4 personer

Hjemmelavet Vaniljeparfait

Dejlig og let is, der ikke kræver en ismaskine. Denne opskrift kan du betragte som en basis-is. Du kan altså tilsætte smag på mange forskellige måder. 
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen
Ret: Dessert, Sødt
Køkken: Dansk
Keyword: Dessert, Is, Sødt

Grej

Ingredienser

  • 6 stk. Æggeblommer
  • 100 gram Flormelis
  • 1 spsk. Vaniljesukker
  • 3 drej Salt
  • 300 gram Piskefløde

Sådan gør du

Parfait

  • Kom æggeblommer, flormelis, vaniljesukker og salt i en skål
  • Pisk blandingen til den er hvid og luftig
  • Pisk en let flødeskum og vend den forsigtigt sammen med æggemassen med en dejskraber
  • Hæld ismassen i en rugbrødsform og sæt den i fryseren i mindst to timer

Anretning og pynt

  • Du kan komme hele ismassen i en stor form og skære skiver eller lave kugler af den. Men du kan også fryse isen ned i portioner i f.eks. muffinforme eller diverse silikoneforme, så de er klar til anretning.