x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hjemmelavet stjerneskud

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 20. februar 2019

Den dejlige ret Stjerneskud fås i mange varianter og denne er ikke nogen undtagelse. 

Min velsmagende udgave består af hjemmebagt sandwichbrød, hjemmerørt mayonnaise, dampet asparges og skærisingfilet, paneret og smørstegt skærisingfilet, salat og lynstegte tigerrejer.


Hjemmelavet stjerneskud

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Fisk, Frokost, Mormormad, Rejer, Skærisingfilet
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 2 loaf Brød Gerne hjemmebagt

Mayonnaise

  • 1 stk. Æggeblomme
  • 0.5 tsk. Dijonsennep
  • 1 tsk. Hvidvinseddike
  • 0.5 tsk. Citronsaft
  • 1 deciliter Olie Smagsneutral
  • Flagesalt
  • Peber Hvid

Tigerrejer

  • 200 gram Tiger rejer Vannamei
  • Olie
  • Krydderier Salt og peber

Fiskefilet

  • 2 stk. Skærisingfilet
  • Salt Til gourmetsaltningen
  • Hvedemel Til panering
  • Æg Til panering
  • Rasp Til panering
  • Smør Til stegningen

Dampet asparges og skærising

  • 0.5 bunch Asparges Grønne
  • 2 stk. Skærisingfilet
  • Salt

Salat

  • salat Efter eget valg.
  • Tomater
  • Agurk
  • Citron

Sådan gør du

Mayonnaise

  • Det vigtigste når man rører en mayonnaise er at temperaturerne på råvarerne er så ensartet som overhoved mulig. Sørg derfor at få tingene ud af køleskabet i god tid.
    Jeg bruger som regel en stavblender og det dertilhørende blenderglas.
    Jeg starter altid med at piske æggeblommen sammen med eddike og sennep.
    Når det skummer lidt a' la' en æggesnaps, så skal der tilføjes en smule langsomt. 
    Fortsæt med at tilsætte olie under kraftig piskning og jo længere tykkere den bliver - jo hurtigere kan du tilføre olien.
    Det er ikke sikkert at du skal bruge al olien.
    Når den har den passende tykkelse, smag den til med salt, peber og citronsaft.
    Mayonnaise
     

Tigerrejer

  • Jeg tager typisk mine rejer ud af køleskabet 20 min. før de skal tilberedes.
    Rejerne pilles og skallen gemmes. Den kan man bruge til en bisque eller til at lave en skaldyrsolie som man kan bruge til en skaldyrsmayo. De kan bare placeres i en pose og lægges på frost til en dag de skal bruges.
    Dup dem tørre inden de skal tilberedes. Det hjælper på at de ikke bliver "kogt" frem for stegt.
    Varm en pande op på ret høj varme (hos mig er det 11 ud af 14) og kom olien på.
    Krydr rejerne med salt og peber lige før de kommer på panden.
    Tilbered dem i 1 minut på den ene side og giv dem 10-20 sek. på den anden side.
    Rejerne er nu klar til servering.
    Tigerrejer
     

Paneret og smørstegt fiskefilet

  • Tag fiskene ud af posen og læg dem på række. Drys salt henover dem og vend dem og gør det igen.
    Lad dem trække med salten i 20 minutter. Det trækker den unødvendige væske ud af kødet og gør det mere fast i kødet og mere saftigt. Jeg bruger teknikken til nærmest alt fisk jeg laver.
    Efter 20 minutter skylles fisken under den kolde hane og tørres godt af. Det kan gøres med et viskestykke eller køkkenrulle.
    Fisken skal nu paneres:
    Pisk æg og kom dem på en tallerken.
    Hæld mel på en tallerken sammen med salt og peber.
    Hæld din rasp/panko på en tallerken.
    Vend fisken i mel og herefter æggene. 
    Til sidst vendes de i panko/rasp-blandingen og placeres på et spækbræt.
    Kom rigelig smør på panden og tænd panden på middelhøj varme.
    Når smørret er bruset af, placeres fisken forsigtigt på panden.
    Fileterne skal steges i cirka 3-4 minutter på hver side. Hvis du stikker en kødnål i fisken og den "ikke gør modstand", så er den færdigstegt.
    Fiskefilet
    Fiskefilet
     

Dampet skærising og asparges

  • Til min dampning brugte jeg tidligere en dampovn, men det ejer jeg ikke mere. Derfor bruger jeg denne gamle teknik, som jeg virker næsten lige så godt:
    De blev dampede i en gryde med låg. 
    Fileterne blev gourmetsaltet i 20 minutter sammen med de andre fileter.  
    Det trækker væske ud af fileterne og gør dem mere saftig. 
    Herefter skylles de forsigtigt under en rindende koldt vand, hvorefter de tørres godt af.
    Gryden blev fyldt op med 1/3 vand og det blev bragt i kog.
    Herefter blev fisken rullet og lagt i en sigte og der kom låg på gryden.
    Den blev tilberedt i små 4 minutter og var saftig og blød som smør herefter.
    Normalt ville jeg placere mine grønne asparges ved siden af fisken i sigten, men jeg kom til at placere dem i kogevandet og de kogte desværre for længe - så de blev bløde.
    Dampet skærising
     

Salat

  • Vask og  tør salaten, tomater og agurker. 
    Skær det hele i mindre skiver.
    Hvis du er ligesom mig og mener at 90'ernes grøntsagsudskæringer af citroner og agurker var fantastisk, så prøv dig endelig frem.
     

Servering

  • Placer dit sandwich/toastbrød i bunden af tallerkenen og smør brødet med mayonnaisen.
    Læg salatbladene henover og placer din fiskefilet og dampet filet og rejer henover.
    Giv det evt. lidt ekstra mayo og kom grøntsagerne på.
    Retten er som et stjerneskud altid er, et overflod af mad. 
    Det er simpelthen ikke muligt at lave retten i mindre portioner 🙂
    Hjemmelavet stjerneskud

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.


Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'my_deregister_scripts' not found or invalid function name in /home/gastrof1/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php on line 287