Opskrift på hjemmelavet lasagne
Selvom lasagne ikke er just dansk, så er det blevet en helt almindelig og fast del af danskernes madvaner. Lasagne har en fantastisk smag og konsistens, der bare smager af mere.
Men glem nu lige alt om Knorr lasagne! Hjemmelavet lasagne ligger nemlig milevidt herfra. Intet slår en god hjemmelavet lasagne.
Lasagner kommer efterhånden i hundredvis af udgaver, fordi man kan udskifte indholdet efter temperament.
Men lige præcis min lasagneopskrift er af en helt særlig kaliber, hvis jeg selv skal sige det. Kødsovsen laves nemlig med en base af soffritto. Soffritto er en italiensk grøntsagsblanding af gulerod, bladselleri og løg, der steges i olivenolie, og så har jeg desuden tilføjet bacon til min soffritto. Soffritto skal ikke forveksles med sofrito, der er en spansk tomatsovs.
Derudover langtidssteger jeg kødet til min lasagne, så det får masser af smag!
Det hele samles til sidst med en lækker, hjemmelavet bechamelsauce og lasagneplader. Jeg lover dig, at det er al ventetiden værd, fordi du får en lasagne langt udover det sædvanlige – og da særligt hvis du er vant til Knorrs.
Hjemmelavet Lasagne opskrift

Hjemmelavet Lasagne
Ingredienser
Soffritto
- 1 stk. Gulerødder Gerne stor
- 2 stk. Bladselleri Stængler
- 1 stk. Løg Gerne stort
- Olivenolie til stegning
- 100 gram Bacon Kan også være panchetta
Kødsovs
- 500 gram Hakket Oksekød god kvalitet, 7-12%
- Krydderier Salt og peber
- 3 deciliter Hvidvin
- 2 can Passata Kan erstattes af flåede eller hakkede tomater
- 1 tsk. Sukker
- 1 deciliter Fløde
- 1 tsk. Citronsaft
- 0.5 tsk. Eddike Balsamico-, æble- eller hvidvinseddike
Bechamelsauce
- 45 gram Smør
- 3 spsk. Hvedemel
- 5 deciliter Mælk Gerne sødmælk
- Krydderier Salt, peber (gerne hvidt) og revet muskatnød
Sådan gør du
Soffritto
- Hak alle grøntsagerne og brun det på en pande med olivenolie på middelhøj varme.
- Giv det cirka 15 - 20 minutter indtil grøntsagerne er møre.
- Blend grøntsagerne med en stavblender og sæt dem til side.
- Steg baconen / pancettaen sprød.
Kødsovs
- Læg hakkekødet på en tør pande ved middelhøj varme. Blive ved med at røre / hakke i kødet indtil alle klumperne er så fine som overhovedet muligt.
- Steg / kog kødets fedt og saft væk indtil kødet ligger og knitrer på panden. Det kan sagtens tage 30 - 45 minutter. Krydr derefter kødet med salt og peber.
- Hæld hvidvinen til og lad det meste væde koge ud. Derefter skal bacon, passataen og soffrittoen tilføjes sammen med citronsaften og sukkeret.
- Lad det stå og i 1 - 1,5 time og simre.
- Tilsæt fløden og lad det simre videre i 10 minutter. Kødet er nu klar.
Bechamelsauce
- Smelt smørret og lad det få en smule farve.
- Tilsæt melet under kraftig omrøring.
- Tilsæt mælken, en smule ad gangen. Der skal piskes, indtil saucen har den rigtige konsistens. Smag den til med salt, peber og revet muskatnød.
Samling af lasagnen
- Find et ildfast fad frem og hæld en stor grydeskefuld bechamelsauce i bunden af fadet.
- Læg derefter et lag lasagneplader ovenpå bechamelsaucen efterfulgt af et lag kødsovs.
- Gentag lag for lag og slut af med bechamelsauce på toppen.
- Drys til slut toppen med revet mozzarella eller parmesan.
- Bag lasagnen ved 200 grader almindelig ovn i 20 - 25 minutter til den har fået en flot farve ovenpå og pladerne er helt møre.