Opskrift på hjemmelavet kartoffel sticks
Sprøde lækre kartoffel sticks der kan bruges som en snack sammen med en god dip eller som et sprødt element til en ret.
Her har jeg brugt dem til min egen hjemmelavede McDonalds Homestyle Bearnaise Burger.

Antal: portioner
Hjemmelavet kartoffel sticks
Ingredienser
- 1 stk. Bagekartoffel
- 1 spsk. Eddike
- Vand
- Olie smagsneutral, til friturestegningen
- Salt
Sådan gør du
- Skræl kartoflen og skær den i tynde sticks. Jeg brugte et mandolinjern der også kan lave almindelig tykkelses fritter og helt tynde fritter som her. Pas på fingrene og brug gerne en skærehandske. Nu handler det om at få en del af stivelsen ud af kartoflerne. Kom dine sticks i en skål og fyld den med lunkent vand. Hæld vandet fra og gentag processen to gange. Til sidst er vandet næsten gennemsigtigt og kartoflerne er klar. Bring vand og eddike i kog. Tilsæt kartoflerne og kog dem i 3-4 minutter. Tag dem op ad vandet og placer dem på et viskestykke, så de kan tørres og køles af. Hvis du har muligheden for en kort tur i fryseren, så vil det være en fordel. Varm neutral olie op i en enten en gryde eller frituregryde. Temperaturen skal være cirka 170-175 grader celsius. Steg kartoflerne indtil det stopper med at syde rundt om dem. Det tog et par minutter for mig. Pas på med at komme for mange kartofler i olien ad gangen, de sænker oliens temperatur. Tag dem op af olien og placer dem på fedtsugende papir (rent viskestykke/køkkenrulle). Lad dem køle lidt af i 5-10 minutter. Har du en fryser/køleskab tæt på, så placer dem der i. Det kan også være at der er koldt udenfor, det er også en fordel. Kom dem tilbage i olien indtil de bliver gyldne i kanterne. Tag dem op og lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Hvis du har gang i en stor portion, så kan du placere dem i et ovnfast fad i ovnen ved 80 grader almindelig ovn mens du laver resten, så forbliver de sprøde. Drys salt på og dine sprøde kartoffelsticks er klar til servering.