x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hjemmelavede romkugler

ANETTE SøSTRøM ASMUSSEN | 30. august 2018

Romkugler er en ægte bestseller hos bageren, men faktisk er den populære lille sag afsindigt nem at lave selv – og så smager hjemmelavede romkugler forrygende. 

Det er oplagt at anvende rester af en eller flere slags kager i opskriften., men du kan naturligvis også bage en kage og bruge den til formålet. 

 


Hjemmelavede romkugler

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 25 stk.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 700 gram kage kan fint være rester af forskellige slags kager
  • 20 gram Mandelmel
  • 2 spsk. marmelade vælg den, du har på lager
  • 1 spsk. Kakao
  • 1 spsk. Romessens
  • 200 gram Mørk chokolade
  • Kakao til at trille de færdige romkugler i

Sådan gør du

  • Smuldr kagen i en skål og tilsæt mandelmel, marmelade, romessens og kakao.
    Smelt chokoladen over vandbad og tag den af varmen.
    Tilsæt den smeltede chokolade til kageblandingen og bland alt godt sammen.
    Alternativt kan du komme alle ingredienserne i en foodprocessor og lade den køre, til massen er sammenhængende.
    Form kageblandingen til cirka 25 romkugler.
    Hæld kakao i en dyb tallerken og tril romkuglerne deri.
    Opbevar dine færdige romkugler i køleskabet, til de skal spises.  
    Romkugler

Om forfatteren


Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.