ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Hel Kylling på dåse – grill

Pia KromannPia Kromann
  

Mit univers afspejler min kærlighed til udekøkkenet og ekspertise, især i at grille alt fra kød, grøntsager, hele retter, til kage og brød.

12. april 2024
En klassiker på grillen. Du vil opleve hvor mørt og saftigt kødet bliver, og øllet og de friske krydderurter giver en fantastisk smag til kødet.
Kylling på dåse

Opskrift på hel kylling på dåse – grill

Opdag den ultimative måde at grille kylling på med “Hel Kylling på ’dåse’”. Denne klassiske grillmetode involverer brugen af øl og friske krydderurter for at skabe et utroligt mørt og saftigt måltid, der sprudler med smag.

Øllet fordamper under grillningen og infuserer kyllingen med en delikat aroma, mens rosmarinen tilføjer en herlig urtekarakter. En sand fornøjelse for enhver grillentusiast!


Kylling på dåse
Antal: 8 personer

Hel Kylling på dåse – grill

En klassiker på grillen. Du vil opleve hvor mørt og saftigt kødet bliver, og øllet og de friske krydderurter giver en fantastisk smag til kødet.
Forfatter: Pia Kromann
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter

Grej

  • Grill Grillgrader: 185°C
  • 1 Kyllingeholder eller 2 aluminiumsøldåser hvor du fjeren label og er rengjorte)

Ingredienser

  • 2 stk. Hel Kylling à 1400 gram stykket
  • 6 kviste Frisk rosmarin
  • 2 deciliter Rub Traeger Rub
  • 1 dåse Øl 2 hvis de skal bruges til at holde kyllingerne

Sådan gør du

Køkken

  • Soigner kyllingerne og drys og gnid dem med rub indvendigt og udvendigt.
  • Hæl øl i kyllingeholderen og (lad dåsen med øl næsten fuld). Læg et par kviste rosmarinkviste ned i øllet.
  • Sæt kyllinger på holderen, og sæt små kvist af krydderurter i skindet og i toppen af kyllingen.

Grill

  • Forvarm og indstil grillen til 185° grader.
  • Sæt kyllingerene på og sæt termometer i det tykkeste sted, evt. i brystet.
  • Grill dem i ca. 1,5 time til en kernetemperatur på 72° grader.
  • Tag dem af grillen og lad dem hvile i 15 min. inden du tager dem af holderen.

Anret

  • Fjern dem fra holderen og del dem i hver i 4 stykker.
  • Server med en lækker salat.