Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Havtorn marmelade

Christine

Christine tager dig med fra jord til bord, og viser, hvordan hun serverer de ting, hun dyrker i sin 600 kvm. store køkkenhave.

13. august 2021

Opskrift på havtorn marmelade

I septembersolens stråler skinner de orangegule havtorn om kap med landskabets gyldne farver.

De er flotte, fyldt med C-vitamin og sindssygt sure.

Derfor har de godt af et sødt sidestykke, så jeg lader dem mødes med efterårets æbler i en dejlig marmelade.


Antal: 1 stort glas

Havtorn marmelade

Forfatter: Christine
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 35 minutter

Ingredienser

Havtornsmarmelade

  • 300 gram Havtorn
  • 300 gram Sukker
  • 300 gram Æbler
  • 2 deciliter Vand
  • 1 stk. Vaniljestang

Sådan gør du

  • Skær æblerne i grove stykker og læg dem i en gryde med havtorn, sukker, vand og vaniljestang.
    Giv sagerne et hurtigt opkog, før temperaturen sænkes, så marmeladen kan simre færdig.
    Efter 30 minutter på blusset sigtes den nu udkogte frugt gennem en finmasket si, så skind og kerner ikke kommer med i den færdige marmelade.
    Send den sigtede blanding retur til gryden, giv det et hurtigt opkog og smag til med sukker og vanilje.
    Hæld marmeladen på rene, skoldede glas, som lukkes straks.
    Holdbarheden for lukkede glas, der opbevares mørkt og køligt, er på cirka to måneder, mens åbnede glas holder sig friske et par uger i køleskabet.

Noter

Serveringsforslag

En marmelademad er noget af det bedste, jeg ved, og jeg er sikker på, der sidder andre derude, som har det på præcis samme måde. Jeg vil derfor altid anbefale at spise marmelade med havtorn på friskbagt brød, og har du lyst, fortryder du nok heller ikke, hvis du har lagt en skive ost under først.
Syltetøjets søde og syrlige smag svøber sig smukt omkring både milde og stærkere oste, så server det endelig sammen.
Jeg bruger også marmeladen i kager, hvor den er dejligt fyld i roulader, muffins, lagkager og pandekager, men den tager heller ikke tager skade af mødet med iskold vaniljeis og en brandvarm vaffel.
Velbekomme!