Opskrift på havtorn marmelade
I septembersolens stråler skinner de orangegule havtorn om kap med landskabets gyldne farver.
De er flotte, fyldt med C-vitamin og sindssygt sure.
Derfor har de godt af et sødt sidestykke, så jeg lader dem mødes med efterårets æbler i en dejlig marmelade.

Havtorn marmelade
Ingredienser
Havtornsmarmelade
- 300 gram Havtorn
- 300 gram Sukker
- 300 gram Æbler
- 2 deciliter Vand
- 1 stk. Vaniljestang
Sådan gør du
- Skær æblerne i grove stykker og læg dem i en gryde med havtorn, sukker, vand og vaniljestang. Giv sagerne et hurtigt opkog, før temperaturen sænkes, så marmeladen kan simre færdig. Efter 30 minutter på blusset sigtes den nu udkogte frugt gennem en finmasket si, så skind og kerner ikke kommer med i den færdige marmelade.
Send den sigtede blanding retur til gryden, giv det et hurtigt opkog og smag til med sukker og vanilje.
Hæld marmeladen på rene, skoldede glas, som lukkes straks. Holdbarheden for lukkede glas, der opbevares mørkt og køligt, er på cirka to måneder, mens åbnede glas holder sig friske et par uger i køleskabet.