Denne hamburgerryg bliver virkelig saftig og ikke spor tør. Den dejlige smag af sennep passer god til kødet, og under tilberedningen i ovnen bevirker senneppen desuden, at overfladen bliver lækker og en smule sprød

Opskrift på hamburgerryg i ovn med sennep
Denne hamburgerryg bliver virkelig saftig og ikke spor tør.
Den dejlige smag af sennep passer god til kødet, og under tilberedningen i ovnen bevirker senneppen desuden, at overfladen bliver lækker og en smule sprød.
Server hamburgerryggen med maste kartofler, dampet broccoli og en lækker sovs.

Antal: personer
Hamburgerryg i ovn med sennep
Denne hamburgerryg bliver virkelig saftig og ikke spor tør. Den dejlige smag af sennep passer god til kødet, og under tilberedningen i ovnen bevirker senneppen desuden, at overfladen bliver lækker og en smule sprød
Ingredienser
- 1 stk. Hamburgerryg røget
- 2 spsk. Sennep grovkornet
- 2 spsk. Dijonsennep
- 1 stk. Broccoli
Sådan gør du
Hamburgerryg:
- Befri kødet for det net, det er pakket ind i, og læg kødet på et skærebræt.
- Smør først hamburgerryggen med et lag dijonsennep og derefter med et lag grovkornet sennep.
- Læg kødet i et ildfast fad.
- Hæld vand i fadet, så det står halvt op om kødet.
- Sæt fadet i ovnen og bag hamburgerryggen i 55 minutter ved 200 grader.
Dampet broccoli:
- Bring en gryde med 1 1/2 dl. vand i kog.
- Skyl broccolien og skær de grønne buketter af stilken. og dampet broccoli.
- "Skræl" det yderste, grove lag af broccolistilken og del derefter stilken i mellemtynde stave.
- Dette gør, at stilken bliver mør samtidig med broccolibuketterne, og at den smager lige så godt.
- Kom broccolibuketter og stilk i gryden med det kogende vand og tilsæt list salt.
- Kog/damp broccolien under låg i 2-3 minutter, til den stadig er flot i farven og har bid.
- Hæld vandet fra broccolien og server den straks!
Servering:
- Skær kødet i skiver og server med maste kartofler, en god sovs