x
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
opskrift

Hakkebøffer i fad med fløde-paprikasauce

HENRIETTE KRISTIANSEN | 5. december 2019

I aften står den på kursus for mig, så aftensmaden sku være nem og kunne passe sig selv, mens mormor hygger om drengene…. ☺️ De her hakkebøffer i fad er lynstegt på panden, hvorefter den lækreste paprikaflødesovs er bikset sammen på 10 minutter og resten af tilberedningen foregår i ovnen – helt perfekt til en dag som i dag – eller til enhver anden kølig efterårsdag, hvor hyggelig og smagfuld simremad ligger i højsædet.. ?

Jeg har serveret bøfferne med ovnstegte rosmarinkartofler og en lynhurtig rucola salat.

Der findes mange varianter af denne ret, jeg har taget lidt hist og her og mikset med mit eget præg og tryllet den opskrift frem, jeg syns er allerskønnest ?

Tilføj evt chili til sovsen, hvis du vil ha mere bid i og er du ikk til ovnkartofler, så server med kartoffelmos ?

Hakkebøffer i fad

Fad-hakkebøffer i paprika/flødesovs


Hakkebøffer i fad med fløde-paprikasauce

No ratings yet
Udskriv Pin
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Henriette Kristiansen

Ingredienser

Hakkebøf i fad

  • 500 gram Hakket Oksekød
  • 1 pakke Bacon i tern
  • 1 stk. Skalotteløg finthakket
  • 2 fed Hvidløg knust
  • 100 gram Champignon i skiver
  • 1 stk. Rød peberfrugt i strimler
  • Forårsløg 3-4 stk, tynde ringe
  • 1 spsk. Hvedemel
  • 2 spsk. Tomatpure
  • 1.5 spsk. Paprika
  • 1 tsk. Timian tørret
  • 2 deciliter Fløde
  • 2 deciliter Mælk
  • 1 deciliter Vand
  • Bredbladet persille 1 håndfuld, finthakket
  • Salt og peber

Rosmarinkartofler

  • 800 gram Kartofler med skræl
  • Olivenolie 2-3 spsk.
  • Groft salt
  • Rosmarin Frisk eller tørret, finthakket

Sådan gør du

Hakkebøffer i fad

  • Tænd ovnen på 200 grader.
    Form 4 bøffer og krydr med salt og peber.
    Lynsteg dem i lidt smør ved høj varme, så de lige får en brun, sprød stegeskorpe.
    Put dem i et fad.
    Steg baconen på samme pande til den er lysebrun.
    Tilsæt skalotteløg, hvidløg, champignoner, peberfrugt og forårsløg og svits med sammen men baconen 3-4 minutter.
    Tilsæt mel, tomatpuré, paprika, timian, fløde, mælk og vand og rør godt til sovsen tykner.
    Vend persillen i og lad simre et par minutter.
    Smag til med salt og peber.
    Hæld sovsen over bøfferne i fadet og tilbered i ovnen ca. 30 min.
     

Rosmarinkartofler

  • Skyl kartoflerne og skær dem i både.
    Put dem i et fad og hæld olie over.
    Drys med salt og rosmarin og vend rundt.
    Tilbered 30 min i ovn ved 200 grader.
    Server med en grøn salat ☺️

Om forfatteren


Instragram madblogger (henriette_ak)

Følg mig på Instagram her.