Serveret med vildt sauce, couscous og brød
Opskrift på grydestegt fasan
Fasan er ikke den mest brugte råvare i Danmark, hvilket er synd, for kødet kan meget. Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagsfuld og lækker vildt sauce.
Madlavningstilstand Din skærm forbliver tændt
Grydestegt fasan 2 stk. Fasan 2 stk. Løg 2 spsk. Olie Krydderier Salt og peber 0.5 liter Hvidvin 0.5 liter Vand 4 stk. Bladselleri 0.5 bundt Persille Vildtsauce 1 deciliter Fløde Krydderier Salt, peber, sukker, citronsaft og eddike. Couscous 1 deciliter Couscous 1 deciliter Vand Kogende
Grydestegt fasan Start med at skylle dine fasaner og tør dem godt af. Snit dine løg og tænd gryden på middelhøj varme. Krydr fasanerne med salt og peber og steg dem brune på hver side i olien. Hæld hvidvinen og vandet i gryden og læg bladsellerien og persillen i også. Mængden af hvidvin og vand er afhængig af din grydes størrelse, da fasanerne skal være dækket til med væske. Bare tænk i lige meget vand og hvidvin. Lad fasanen simre i halvanden time og tag kødet op og hold det lunt. Vildtsauce Sigt fonden og kasser persillen. Blend resten af grønsagerne, de kan bruges som jævning til sovsen. Kog fonden ind til den halve mængde og tilsæt de blendede løg og bladselleri. Tilsæt fløden og lad det koge videre i 5-10 minutter. Smag til med salt, peber, citronsaft, sukker og eddike. Couscous Hæld couscous og kogende vand i en skål/gryde og lad det trække i 10 minutter. Det er nu klar til servering. Server retten med hjemmebagt brød, f.eks. en af disse:
Durum flutes
Kurvebrød
Langtidshævet brød
Madlavningstilstand Din skærm forbliver tændt