Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Grydestegt fasan

Anders17. maj 2018
Serveret med vildt sauce, couscous og brød

Opskrift på grydestegt fasan

Fasan er ikke den mest brugte råvare i Danmark, hvilket er synd, for kødet kan meget. Vores opskrift er nem og giver en fantastisk smagsfuld og lækker vildt sauce.


Antal: 2 Portioner

Grydestegt fasan

Serveret med vildt sauce, couscous og brød
Forfatter: Anders
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 2 timer

Ingredienser

Grydestegt fasan

  • 2 stk. Fasan
  • 2 stk. Løg
  • 2 spsk. Olie
  • Krydderier Salt og peber
  • 0.5 liter Hvidvin
  • 0.5 liter Vand
  • 4 stk. Bladselleri
  • 0.5 bundt Persille

Vildtsauce

  • 1 deciliter Fløde
  • Krydderier Salt, peber, sukker, citronsaft og eddike.

Couscous

  • 1 deciliter Couscous
  • 1 deciliter Vand Kogende

Sådan gør du

Grydestegt fasan

  • Start med at skylle dine fasaner og tør dem godt af.
  • Snit dine løg og tænd gryden på middelhøj varme.
  • Krydr fasanerne med salt og peber og steg dem brune på hver side i olien.
  • Hæld hvidvinen og vandet i gryden og læg bladsellerien og persillen i også.
  • Mængden af hvidvin og vand er afhængig af din grydes størrelse, da fasanerne skal være dækket til med væske. Bare tænk i lige meget vand og hvidvin.
  • Lad fasanen simre i halvanden time og tag kødet op og hold det lunt.

Vildtsauce

  • Sigt fonden og kasser persillen. Blend resten af grønsagerne, de kan bruges som jævning til sovsen.
  • Kog fonden ind til den halve mængde og tilsæt de blendede løg og bladselleri.
  • Tilsæt fløden og lad det koge videre i 5-10 minutter.
  • Smag til med salt, peber, citronsaft, sukker og eddike.

Couscous