Pizza er altid et stort hit og super lækkert.
Vores variant er med fuldkornsmel og et lidt sundere alternativ til den klassiske hvide pizzadej.
Redaktion: Se vores opskrift på pizzadej her.
Antal: stk.
Grov Pizzadej
Udskriv Pin Del på Facebook Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!
Ingredienser
- 400 gram Vand
- 20 gram Gær
- 1 spsk. Honning
- 1 spsk. Æbleeddike
- 200 gram Hvedemel Fuldkorns
- 200 gram Tipo 00
- 170 gram Hvedemel
- 30 gram Rugmel
- 20 gram Salt
Sådan gør du
- Rør vand, gær, honning og eddike sammen til gæren er opløst
- Rør melet i – bare lige nok til, at det bliver dej
- Lad det stå i 30-60 min. med film over (autolyse)
- Tilsæt salt og ælt på maskine – 7 min. på laveste hastighed og 3-4 min. på højeste hastighed
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord, ælt den ganske kort og skær den ud i 4-6 lige store dele
- Spænd hver del op og stil dem til hævning på en meldrysset plade med film over
- Når dejen er hævet til dobbelt størrelse, så tænd ovnen på MAX
- Rul dejen ud til en pizza og fyld den
- Bag 4-8 min alt efter ovnens max temperatur
Om forfatteren
Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.