ANNONCE
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Grov Pizzadej

THOMAS TRANEGAARD NIELSEN | 18. maj 2018

Pizza er altid et stort hit og super lækkert.

Vores variant er med fuldkornsmel og et lidt sundere alternativ til den klassiske hvide pizzadej.


Redaktion: Se vores opskrift på pizzadej her.


Antal: 4 stk.

Grov Pizzadej

No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Thomas Tranegaard Nielsen
Forb. tid: 1 time 5 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 400 gram Vand
  • 20 gram Gær
  • 1 spsk. Honning
  • 1 spsk. Æbleeddike
  • 200 gram Hvedemel Fuldkorns
  • 200 gram Tipo 00
  • 170 gram Hvedemel
  • 30 gram Rugmel
  • 20 gram Salt

Sådan gør du

    1. Rør vand, gær, honning og eddike sammen til gæren er opløst
    2. Rør melet i – bare lige nok til, at det bliver dej
    3. Lad det stå i 30-60 min. med film over (autolyse)
    4. Tilsæt salt og ælt på maskine – 7 min. på laveste hastighed og 3-4 min. på højeste hastighed
    5. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, ælt den ganske kort og skær den ud i  4-6 lige store dele
    6. Spænd hver del op og stil dem til hævning på en meldrysset plade med film over
    7. Når dejen er hævet til dobbelt størrelse, så tænd ovnen på MAX
    8. Rul dejen ud til en pizza og fyld den
    9. Bag 4-8 min alt efter ovnens max temperatur

Om forfatteren


Thomas er skolelærer, bl.a. i madkundskab og engelsk, han er en flittig amatørbager og overall madnørd, og så udvikler han stort set alle sine opskrifter selv - de fleste findes her på siden. Thomas er vært i GastroFuns TV-køkken, samt medejer og del af redaktionen her på siden. Du kan også se ham i MasterChef 2021.